Ένα απίστευτο αλαλούμ επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ με το έκτακτο επίδομα των 600 ευρώ στους ένστολους, αφού χθες καταψήφισαν την τροπολογία και σήμερα λένε πως έγινε λάθος και θέλουν να αλλάξουν την ψήφο.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση λένε πως εκ παραδρομής καταψήφισαν την τροπολογία, με αποτέλεσμα να τρέχουν σήμερα προκειμένου να διορθώσουν την ψήφο και να υπερψηφίσουν. Αποδίδουν, μάλιστα, στην εισηγήτρια Γιώτα Πούλου την καταψήφιση της τροπολογίας για την παροχή έκτακτου επιδόματος 600 ευρώ στους ένστολους της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού Σώματος, των Πυροσβεστών και Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της Τρίτης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης ήταν καλεσμένος στην «Πρωινή Επισκόπηση» στο Κανάλι της Βουλής όχι μόνο δεν χαρακτήρισε λάθος την ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ κατά του επιδόματος στους ένστολους, αντίθετα τόνισε πως πρόκειται για προεκλογικού χαρακτήρα παροχή.

Το προεδρείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που δίνει ο Κανονισμός της Βουλής, διόρθωσε σήμερα το πρωί την ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να καταγραφεί ότι είναι υπέρ της συγκεκριμένης ρύθμισης.

Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης, η κυρία Πούλου, αν και είχε εκφραστεί θετικά για την τροπολογία, στο τέλος της διαδικασίας ψήφισε κατά. Η ίδια αναμένεται μάλιστα να κάνει και δημόσια διευκρίνιση.

Χθες, πάντως, τη ρύθμιση εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα υπερψήφισαν, ακόμη και το ΚΚΕ,