Για την πολύκροτη υπόθεση Qatar Gate και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή, μίλησε στην ΕΡΤ η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υφυπουργός είπε χαρακτηρστικά: «Εμένα αυτό που με ενοχλεί αν θέλετε και με προβληματίζει πάρα πολύ, είναι πάλι το διεθνές κομμάτι του, δηλαδή ότι τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν πιάσει το στερεότυπο του Έλληνα του άπληστου, που τόσα χρόνια έχουμε προσπαθήσει με πάρα πολύ σκληρή δουλειά να αποβάλουμε. Το στερεότυπο αυτό, ιδιαίτερα τα χρόνια των μνημονίων, ήταν αρκετά έντονο στο εξωτερικό και δη στις βορειοδυτικές ευρωπαϊκές χώρες».

«Δεν μας ανήκει»

Στη συνέχεια, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε: «Σας το λέω ένας άνθρωπος που έχει ζήσει στη Βόρεια Ευρώπη 12 χρόνια με πολύ δουλειά και ιδιαίτερα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αλλά και πιο πριν. Προσπαθήσαμε να το αποβάλουμε, να δείξουμε ότι είμαστε όπως όλοι οι υπόλοιποι λαοί στην Ευρώπη, πολύ δουλευταράδες, φιλότιμοι και ότι αυτό ένα στερεότυπο που δεν μας ανήκει».

«Γενικεύεται»

Για τα διεθνή ΜΜΕ, η κ. Μιχαηλίδου είπε πως «αυτή την περίοδο έχουν βρει μια ιστορία η οποία αν θέλετε είναι και πολύ, για να το πω απλά, γαργαλιστική. Η γυναίκα, η νέα, η μητέρα, η πολύ όμορφη ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος, η οποία η δικαιοσύνη θα μας δείξει τι γίνεται με την υπόθεση αυτή. Πάντως σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να γυρίζουμε σε ένα στερεότυπο το οποίο δεν μας ανήκει ως Έλληνες, δεν μας ανήκει το ότι έχουμε τέτοιου τύπου συμπεριφορές και να γενικεύεται κάτι τέτοιο».

Στο ερώτημα αν ένας εξονυχιστικός έλεγχος στο πόθεν έσχες της κ. Καϊλή θα είχε αποτρέψει τις εξελίξεις αυτές, αφού θα είχε εντοπίσει νωρίτερα το πρόβλημα, η υφυπουργός Εργασίας, απάντησε: «Αυτό που φοβάμαι είναι ότι μπορεί να μην είναι και αρκετό ως εργαλείο το πόθεν έσχες πλέον, δηλαδή υπήρχαν στοιχεία ενός πόθεν έσχες τα οποία δεν ανιχνεύθηκαν, δεν ψηλαφίστηκαν αν θέλετε σωστά, ή είναι πράγματα εκτός τα οποία και πάλι πρέπει να κοιτούμε».

«Πάντως αυτό που θέλω να πω επίσης και για την περίπτωση της κ. Καϊλή είναι ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί υπάρχει και ένα μωρό», σημείωσε.