Οι καταιγιστικές εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο με χρηματισμό από το Κατάρ, με «πρωταγωνίστρια» την Εύα Καϊλή, έχουν προκαλέσει «θύελλα» αντιδράσεων.

Μάλιστα, ο δικηγόρος της κ. Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1, επέμενε στην έωλη υπερασπιστική γραμμή που ακολουθείται μέχρι στιγμής απέναντι στα όσα κατηγορείται η πολιτικός.

«Δεν φέρεται να έχει κάποια εμπλοκή με τα χρήματα που βρέθηκαν, εκτός από το ότι η ίδια ήταν στο σπίτι στο οποίο βρέθηκαν χρήματα», υποστήριξε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1.

«Η πολύμηνη παρακολούθηση δείχνει ότι δεν φέρεται να έχει σχέση με τα χρήματα ή ότι είχε ύποπτες συνομιλίες», σημείωσε ακόμη ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή.

Επιπλέον, ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε και στη μη εμφάνιση της Εύας Καϊλή την Τετάρτη στο δικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη φερόμενη εμπλοκή της στο σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο με χρηματισμό από το Κατάρ. Όπως είπε, είχε ειδοποιηθεί πως δεν μπορεί να γίνει η μεταγωγή της σε αυτό και «τελευταία στιγμή της είπαν ότι θα μπορούσε να γίνει η μεταφορά της».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνήγορος της Εύας Καϊλή είπε ότι η ευρωβουλευτής του μετέφερε ότι «δεν θα επιτρέψει να γίνει Ιφιγένεια».

«Τα χρήματα δεν είναι δικά της»

Ο γνωστός δικηγόρος υποστήριξε, επίσης, ότι «τα χρήματα δεν είναι δικά της, ανήκουν σε πρόσωπο εκτός της οικογένειας της κ. Καϊλή και τα μετέφερε ο πατέρας της στο ξενοδοχείο για να τα παραλάβει ο πραγματικός κάτοχός τους. Τα χρήματα αυτά, τις 600.000 ευρώ, έπρεπε να τα παραδώσει ο σύντροφος της κ. Καϊλή στον πραγματικό κάτοχό τους. Ο σύντροφός της ήταν αυτός που έφερε τα χρήματα στο σπίτι».

«Η Εύα Καϊλή όταν αντιλήφθηκε τα χρήματα ρώτησε τι είναι και δεν πήρε πειστική απάντηση και τότε ο πατέρας της τα πήρε για να τα πάει στον κάτοχό τους, τον πρόλαβε όμως η Αστυνομία», υποστήριξε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος. «Αυτά είπε και ο πατέρας της στις Αρχές και τον άφησαν ελεύθερο», συμπλήρωσε ο ποινικολόγος.

«Η βαλίτσα δεν έχει καμία σχέση με τις δηλώσεις για το Κατάρ»

Ερωτηθείς από τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου σχετικά με το Qatargate και την Εύα Καϊλή, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος απάντησε ότι «προηγήθηκε παρακολούθηση μηνών και δεν υπάρχει καταγραφή σε ηχητικό ντοκουμέντο ή σε κάμερα για την Εύα Καϊλή. Η βαλίτσα με τα χρήματα στο σπίτι της δεν έχει καμία σχέση με τις δηλώσεις για το Κατάρ».

«Δεν είχε προσωπική ατζέντα»

«Όλες οι ενέργειες και πρωτοβουλίες της κ. Καϊλή ήταν με έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δεν υπήρχε προσωπική ατζέντα της κ. Καϊλή, όλα ήταν απόφαση πολιτική του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν και όχι μόνο της Ευρωβουλής και της κ. Μετσόλα», σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Σχετικά με τη διαγραφή της και την καθαίρεσή της από τη θέση της αντιπροέδρου της Ευρωβουλής, η κ. Καϊλή, όπως μετέφερε ο δικηγόρος της, είπε ότι «αν ήμουν πρόεδρος, και εγώ αυτό θα έκανα μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση».

«Ο σύζυγός της επιβεβαιώνει τα όσα υποστηρίζει»

Όσον αφορά τον σύζυγό της, στον οποίο φέρεται πως επιρρίπτει κάθε ευθύνη η Εύα Καϊλή, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε πως «ο σύζυγός της επιβεβαιώνει όσα λέει η κ. Καϊλή για τα χρήματα. Όλα έγιναν εκείνες τις ώρες. Όταν τα είδε και δεν πήρε πειστική απάντηση για την προέλευσή τους, ζήτησε άμεσα να φύγουν από το σπίτι τα χρήματα. Ανέλαβε να είναι μεταφορέας ο πατέρας της, γιατί δεν υπήρχε κάποιος άλλος».

Για το διαμέρισμα στο Ψυχικό

Σχετικά με το διαμέρισμα στο Ψυχικό, το οποίο η Εύα Καϊλή αγόρασε σε τιμή πολύ χαμηλότερη από την εμπορική του αξία, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος επικαλέστηκε δήλωση της προηγούμενης ιδιοκτήτριάς του για το χαμηλό τίμημα μεταβίβασης, η οποία φέρεται να είπε «προσπαθούσα 8 χρόνια να το πουλήσω, είναι πάνω στην Κηφισίας, δεν το έπαιρνε κανείς».