Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο QatarGate που έχει κλονίσει τα θεμέλια της Ευρώπης. Την ώρα που η Εύα Καϊλή παραμένει προφυλακισμένη μέχρι την απολογία της την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, οι ευρωβουλευτές «μαρτυρούν» τις σχέσεις της με τη χώρα της Μέσης Ανατολής λέγοντας ότι η ίδια «έμοιαζε με εκπρόσωπο του λόμπι του Κατάρ». Ακόμα, Ιταλός δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν σε πάρτι με Καταριανούς, λίγες ώρες πριν τη σύλληψή τους.

Την ώρα, λοιπόν, που η Εύα Καϊλή ετοιμάζει την υπερασπιστική της γραμμή προκειμένου να βρεθεί ενώπιον της βελγικής δικαιοσύνης την ερχόμενη εβδομάδα, δημοσιογράφος της La Repubblica Τζουλιάνο Φοσκίνι αποκάλυψε ότι λίγες ώρες πριν τη σύλληψή τους, οι κατηγορούμενοι βρίσκονταν σε πάρτι με Καταριανούς.

«Στις 8 Δεκεμβρίου, την παραμονή της επιχείρησης, όλοι αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονταν σε πάρτι το οποίο οργανώθηκε σε μεγάλο ξενοδοχείο των Βρυξελλών από τον πρέσβη του Κατάρ. Αυτό αποδεικνύει την ατιμωρησία που χαρακτήριζε όλη αυτή την ομάδα», είπε ο Ιταλός δημοσιογράφος στον Alpha.

Την ίδια ώρα, η ιταλική αστυνομία κάνει «φύλλο και φτερό» επτά τραπεζικούς λογαριασμούς σε ισάριθμα πιστωτικά ιδρύματα, που αποδίδονται στον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, τον πρώην κοινοβουλευτικό βοηθό του και σύντροφο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι και στον Γ.Γ της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, Λούκα Βισεντίνι.