Ολοκληρώθηκε η ακρόαση της Εύας Καϊλή και του Μαρκ Ταραμπέλα στο εφετείο, μετά την έφεση που είχαν ασκήσει.

Όπως ανέφερε πριν από λίγο ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, η απόφαση για την κ. Καϊλή αναμένεται στις 3 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου, στις 16 Φεβρουαρίου, να παραταθεί κατά δύο μήνες η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή, ο συνήγορός της Σβεν Μαρί άσκησε έφεση, η οποία βάσει της διαδικασίας εκδικάζεται εντός 15 ημερών. Το ίδιο είχε πράξει και ο συνήγορος του κ. Ταραμπέλα.

Η υπεράσπιση της Εύας Καϊλή έχει ζητήσει την αποφυλάκισή της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Σε περίπτωση που η απόφαση του Εφετείου είναι αρνητική, η κ. Καϊλή θα παραμείνει προφυλακιστέα για δύο μήνες.



Γιατί στενεύει ο κλοιός γύρω από την Εύα Καϊλή

Οι συνθήκες για την Εύα Καϊλή δεν είναι ευνοϊκές, καθώς η απόφαση των βελγικών Αρχών για αποφυλάκιση του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, με βραχιολάκι στερεί από την υπεράσπισή της ένα από τα ισχυρά νομικά της επιχειρήματα, δηλαδή ότι η κόρη της, όντας ανήλικη, μεγαλώνει και με τους δύο γονείς της στη φυλακή.

Την ίδια ώρα, οι συνομιλίες που είχε με την αδερφή της, Μανταλένα Καϊλή. και τον πατέρα της, την «καίνε».

Ελεύθερος με βραχιολάκι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελία Βρυξελλών επιβεβαίωσε χθες ότι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και κατηγορούμενος στην υπόθεση «Qatar-gate» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Φραντσέσκο Τζόρτζι, αφέθηκε ελεύθερος από τις φυλακές του Σαν Ζιλ με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Ο Φρ. Τζόρτζι είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου και αφέθηκε ελεύθερος, μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου της 23ης Φεβρουαρίου.