Στο «μάτι του κυκλώνα» έχει μπει ο πρώην επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στο τιμητικό Δ.Σ. της ΜΚΟ του πρώην ευρωβουλευτή Παντσέρι και έχει λάβει αμοιβές 60.000 ευρώ.

Έμμισθο στέλεχος της ΜΚΟ του Παντσέρι ο Αβραμόπουλος

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Γιώργος Ευγενίδης, που συνομίλησε με τον κ. Αβραμόπουλο, οι αποκαλύψεις της ιταλικής εφημερίδας «La Stampa» για τη δραστηριότητα του κ. Αβραμόπουλου στη ΜΚΟ Fight Impunity είχαν ενδιαφέρον, διότι φάνηκε ότι ο κ. Αβραμόπουλος δεν ήταν απλώς ένα άμισθο μέλος σε ένα τιμητικό Δ.Σ.

Ο τέως επίτροπος της χώρας μας έλαβε περί τις 60.000 ευρώ σε αμοιβές για τη δραστηριότητά του. Μάλιστα, ο ίδιος επιβεβαιώνει ότι λάμβανε για έναν χρόνο 5.000 ευρώ τον μήνα, ήτοι 3.750 ευρώ καθαρά, αλλά, όπως τονίζει, «για τη συμμετοχή μου και την αποζημίωση που θα τη συνόδευε ζήτησα την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», η οποία και του δόθηκε γραπτώς, από την πρόεδρο Φον Ντερ Λάιεν.

Τι υποστηρίζει ο Αβραμόπουλος για τις αμοιβές από τη Fight Impunity

Επιπλέον, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γ. Ευγενίδη στο Star, ο πρώην υπουργός και επίτροπος της Ε.Ε. εξήγησε ότι οι αμοιβές του προκύπτουν,  καθώς με βάση το συμβόλαιό του, καλείτο να διοργανώνει webinars, να συμμετέχει σε διασκέψεις, καθώς και να κάνει ομιλίες και να δημοσιεύει άρθρα. Ο ίδιος εκτιμά σε συνομιλητές του ότι το δημοσίευμα βγήκε για να υπονομευθεί η υποψηφιότητά του ως ειδικού απεσταλμένου της Ε.Ε. στις χώρες του Κόλπου.

Η Κομισιόν κάλυψε τον Αβραμόπουλο, αλλά ερευνά τις επαφές του

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν κάλυψε σήμερα τον κ. Αβραμόπουλο, επιβεβαιώνοντας ότι πήρε άδεια με όλες τις τυπικές προϋποθέσεις, πρόσθεσε όμως ότι γίνεται έρευνα για τις επαφές του κ. Αβραμόπουλου με επιτρόπους, καθώς δεν επιτρέπεται να επικοινωνεί επ' ονόματι της Fight Impunity για υποθέσεις της με νυν μέλη της Κομισιόν.