Για «σύντομες επισκέψεις αβροφροσύνης» από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες, μίλησε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Έρικ Μαμέρ ύστερα από εσωτερικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι σε εκείνες τις εννέα επαφές του με κοινοτικά στελέχη, στις 15-17 Νοεμβρίου του 2012 -την περίοδο δηλαδή που ελάμβανε μηνιαία αποζημίωση 5.000 ευρώ για τη συμμετοχή του- ο κ. Αβραμόπουλος δεν λειτουργούσε ως εκπρόσωπος της ΜΚΟ του Παντσέρι, ούτε τέθηκαν ζητήματα σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, που ήταν το αντικείμενο δράσης της Οργάνωσης.

Το θέμα του εσωτερικού ελέγχου τέθηκε ύστερα από δημοσίευμα του Guardian, που έγραψε ότι ο κ. Αβραμόπουλος είχε επαφές στις Βρυξέλλες το διάστημα που ελάμβανε χρήματα για τη συμμετοχή του στη«Fight impunity», τη ΜΚΟ που θεωρείται «κλειδί» για το Qatargate, και η δήλωση του εκπροσώπου σημαίνει ότι δεν τίθεται κάποιο ζήτημα για τον πρώην επίτροπο.

Όπως είναι γνωστό, ο πρώην επίτροπος -όπως και όλοι οι υπόλοιποι κοινοτικοί παράγοντες που ήταν επίτιμα μέλη της Οργάνωσης- παραιτήθηκε από τη ΜΚΟ αμέσως μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο. Παράλληλα δήλωσε ότι μετά τον πρώτο χρόνο της συμμετοχής του -για την οποία είχε λάβει άδεια από την Κομισιόν- ζήτησε να μη λαμβάνει την αποζημίωση των 5.000 ευρώ μηνιαίως.