Στην προφυλάκιση της ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή φαίνεται ότι προχωρούν οι βελγικές Αρχές, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, μετά την ακρόασή της το δικαστικό συμβούλιο κατέληξε σε αυτή την απόφαση.

Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης στις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι καταδικαστική για την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, που θα παραμείνει προφυλακισμένη μέχρι τη δίκη της για το σκάνδαλο του Qatargate.

Την είδηση αυτή δεν επιβεβαίωσαν μιλώντας στο MEGA οι δικηγόροι της κ. Καϊλή, ωστόσο υποστήριξαν ότι η πορεία της διαδικασίας δεν τους αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που η Εύα Καϊλή προφυλακιστεί, θα παραμείνει υπό κράτηση έως τις 22 Ιανουαρίου, καθώς το νομικό σύστημα της χώρας προβλέπει επαναξιολόγηση κάθε μήνα.

Νωρίτερα, ο ένας εκ των δικηγόρων της ευρωβουλευτή, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μετά το πέρας της ακρόασής της από τους Βέλγους δικαστές για το εάν θα παραμείνει στη φυλακή ή όχι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, μιλώντας στο Star, σημείωσε πως «η κυρία Καϊλή είναι χάλια», ξεκαθαρίζοντας ότι ήταν καθαρά «μια νομική δίκη και όχι συναισθηματική».

Σύμφωνα με τον γνωστό ποινικολόγο, βασικό επιχείρημα της κ. Καϊλή είναι ότι δεν είναι ύποπτη φυγής, ούτε επιχειρεί να καταστρέψει στοιχεία της δικογραφίας. Γι’ αυτό και ζήτησαν να αφεθεί ελεύθερη με «βραχιολάκι» μέχρι να γίνει η δίκη για το Qatargate.

«Ζητήσαμε να αφεθεί ελεύθερη με "βραχιολάκι". Συμμετείχε στην έρευνα με ενεργητικό ρόλο και διαψεύδει όλες τις κατηγορίες διαφθοράς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του έτερου δικηγόρου της κ. Καϊλή, Αντρέ Ριζόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι ζητήθηκε να αφεθεί ελεύθερη με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι», προσθέτοντας ότι η ίδια συνεργάζεται ενεργά στις έρευνες των δικαστικών Αρχών και απορρίπτει κάθε κατηγορία για διαφθορά σε ό,τι την αφορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά η διαδικασία κράτησε δύο ώρες, με την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να αναπτύσσει τα επιχειρήματά της για περίπου μία ώρα.