Στις φυλακές του Χάρεν, όπου κρατείται για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatar Gate πέρασε τα φετινά Χριστούγεννα η Εύα Καϊλή. Ο μοναδικός που την επιστέφτηκε την Κυριακή ήταν ο πατέρας της, ο οποίος προσπάθησε να της σταθεί τις δύσκολες αυτές ώρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, η ευρωβουλευτής από τις 9 Δεκεμβρίου που συνελήφθη δεν έχει δει την κόρη της και αυτό γιατί δεν το επιτρέπουν οι βελγικές αρχές, ενώ η ίδια όπως αναφέρουν πληροφορίες βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. 

Κανείς δε γνωρίζει τους λόγους που αρνούνται την επίσκεψη της μικρής μέσα στις φυλακές για να βρεθεί κοντά στη μητέρα της. Το σίγουρο είναι ότι θα περάσει άλλες είκοσι μέρες μέσα στις φυλακές μέχρι να συνεδριάσουν εκ νέου οι δικαστικές αρχές του Βελγίου και να αποφασίσουν αν θα παραταθεί ή όχι η κράτησή της.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό το πιο πιθανό είναι παραμείνει στη φυλακή, μετά και από τις εξελίξεις με τον Νίκολο Φίγκα Ταλαμάνκα, ο οποίος επέστρεψε κι αυτός στη φυλακή.

Σημειώνεται ότι όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εισαγγελίας η χρήση ηλεκτρονικού βραχιολιού που επιβλήθηκε στον Ταλαμάνκα από το συμβούλιο τροποποιήθηκε σε απλή παράταση της προφυλάκισής του. Από την άλλη ο Παντσέρι, βλέποντας ότι οι εξελίξεις είναι αρνητικές ζήτησε και πήρε αναβολή για την εκδίκαση της υπόθεσής του για τις 17 Ιανουαρίου 2023.

Το προδικαστικό συμβούλιο είχε αποφασίσει αρχικά τη χρήση ηλεκτρικού βραχιολιού για τον κ. Ταλαμάνκα. Ωστόσο, ο εισαγγελέας είχε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.