Ο δικηγόρος Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος είναι αυτός που αναλαμβάνει τη θέση του ειδικού γραμματέα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Ο αδερφός του αείμνηστου ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως δημοτικός σύμβουλος στο Χαλάνδρι (πρώτος σε σταυρούς προτίμησης από όλες τις παρατάξεις) και στη συνέχεια από τη θέση του δημάρχου από το 2002 έως το 2010.

Άριστος γνώστης

Ο Γρ. Ζαφειρόπουλος είναι άριστος γνώστης και των ζητημάτων της Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης, καθώς διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής και αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Παράλληλα, υπήρξε μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συμμετέχοντας στην Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων και Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης (CONST), στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας (ENVE), καθώς και στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας (EDUC).

Τακτικό μέλος

Επίσης, υπήρξε τακτικό μέλος του προεδρείου της Επιτροπής των Περιφερειών, μέλος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP) της ΕτΠ και του προεδρείου του, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων (ELISAN) και της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών (ARLEM) ως εκπρόσωπος του EPP. Το 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Όσον αφορά τις σπουδές του, είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών για τις «Στρατηγικές διαχείρισης περιβάλλοντος, καταστροφών και κρίσεων», επίσης από το ΕΚΠΑ.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 23 Δεκεμβρίου 2022.