Ενημέρωση από την αρμόδια αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος του Παναμά σχετικά με το εάν έχουν μεταφερθεί εμβάσματα ύψους 20.000.000 ευρώ από το Κατάρ σε λογαριασμούς που ενδεχομένως έχουν ανοιχθεί στο όνομα του ζεύγους Εύα Καϊλή-Φραντσέσκο Τζιόρτζι ζήτησε ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έγγραφο που φέρει τον χαρακτήρα του επείγοντος απεστάλη από τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου πριν από δύο ημέρες στις Αρχές του Παναμά, στο πλαίσιο των συντονισμένων ερευνών, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για το Qatargate.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Βουρλιώτης, στο πλαίσιο της δικαστικής συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές, παραμονή της συνεδρίασης του βελγικού δικαστικού συμβουλίου, που θα αποφάσιζε για την παράταση της προσωρινής κράτησης της Εύας Καϊλή, ενημέρωσε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Βέλγου εισαγγελέα για τις μέχρι τώρα ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο ίδιος στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη δέσμευση των λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και μελών της οικογένειάς της στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και το «χρυσό» οικόπεδο 7 στρεμμάτων στην Πάρο.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα με τα τραπεζικά έγγραφα με λογαριασμούς της Εύας Καϊλή, της μητέρας και του πατέρα της στον Παναμά, το οποίο προέκυψε μέσα από αναρτήσεις στο διαδίκτυο, είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο οποίος είχε αμφισβητήσει τη γνησιότητα των επίμαχων τραπεζικών εγγράφων.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος μάλιστα, μιλώντας στα «Π», είχε αποκαλύψει ότι είχε ζητήσει από τον επικεφαλής της Αρχής για την Καταπολέμηση Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα, επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, να επικοινωνήσει με τις Αρχές του Παναμά προκειμένου «να επισημοποιηθεί θεσμικά η πλαστότητά τους».

Ο κ. Δημητρακόπουλος συγκεκριμένα είχε τονίσει στα «Π»: «Τα έγγραφα, τα οποία εμφανίστηκαν στη δημοσιότητα, είναι προδήλως πλαστογραφημένα και μάλιστα με τρόπο που κραυγάζει την πλαστότητά τους. Δηλαδή αναφέρουν ότι μία κρατική επιχείρηση του Κατάρ που χρησιμοποιεί την Εθνική Τράπεζα της χώρας καταθέτει και εμβάζει σε τραπεζικό λογαριασμό που είναι στο όνομά της στον Παναμά ένα πολύ μεγάλο ποσό εκατομμυρίων. Όπως αντιλαμβάνεστε, το μόνο που έλειπε από την αιτιολογία είναι να γράψει μίζα. Πρόκειται για γελοιότητες και φαιδρότητες».