Τα σημάδια της στην κοινωνία θεωρούν στην Κουμουνδούρου ότι έχει αφήσει η υπόθεση Πάτση καθώς οι συνέπειες της καταγράφονται σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό τα στελέχη της Κουμουνδούρου επαναφέρουν στο προσκήνιο την υπόθεση του άλλου βουλευτή της ΝΔ, Θέμη Χειμάρα οποίος κατηγορείται και αυτός για δουλείες με το δημόσιο.

Ζητούν μάλιστα την διαγραφή του κ. Χειμάρα υποστηρίζοντας ότι « η σιωπή του κ. Μητσοτάκη για τον “νέο Πάτση” κ. Χειμάρα, αντί για τη διαγραφή του, μόνο ως κάλυψη μπορεί να εκληφθεί. Επιβεβαιώνει δε ότι κάθε ημέρα παραμονής του στην διακυβέρνηση της χώρας σημαίνει ακόμη μεγαλύτερο πλιάτσικο των ημετέρων στο δημόσιο χρήμα».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα λένε ακόμα ότι «την στιγμή που η αισχροκέρδεια ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών και η Ελλάδα καταγράφει αρνητικές πρωτιές στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με νέες ανατιμήσεις να βρίσκονται προ των πυλών, οι βουλευτές του κ. Μητσοτάκη συνεχίζουν χωρίς ντροπή το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα», λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προσθέτουν μάλιστα ότι: «ο βουλευτής της ΝΔ κ. Χειμάρας, μετά τις αποκαλύψεις ότι έχει συνάψει δεκάδες συμβάσεις με απευθείας αναθέσεις με το δημόσιο, επικαλέστηκε την απίθανη δικαιολογία ότι δήθεν οι συνεργάτες του δεν γνώριζαν το “ασυμβίβαστο”.

Όμως εκτός από “μετρ” στο πλιάτσικο, ο κ. Χειμάρας αποδεικνύεται και “μετρ” στο ψέμα και την εξαπάτηση, καθώς ο Τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει αποκαλύψει ήδη από τον Ιούλιο του 2020 την πρώτη απευθείας ανάθεση. Τότε ο κ. Χειμάρας και πάλι είχε επικαλεστεί το ίδιο επιχείρημα ότι “δεν γνώριζαν οι συνεργάτες του” και είχε δηλώσει μάλιστα ότι δεν θα επαναληφθεί.

Τελικά, μετά από δύο χρόνια, όχι μόνο δεν σταμάτησε το πλιάτσικο, όχι μόνο δεν σταμάτησε να παρανομεί παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον Νόμο, αλλά ο “λογαριασμός” έφτασε τις 400 χιλιάδες ευρώ.»

Εν τω μεταξύ υπήρξε έντονη διαμαρτυρία από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος και Πέτη Πέρκα, για το γεγονός ότι «η κυβέρνηση αρνήθηκε να καταθέσει στη Βουλή τα στοιχεία και τον υπολογισμό των υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών για την περίοδο Οκτωβρίου 2021 – Ιουνίου 2022, τα οποία και της έχει διαβιβάσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), μετά από σχετική Αίτηση Κατάθεση Εγγράφων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» .

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους «Στις 29 Δεκεμβρίου, λίγο πριν την εκπνοή του 2022, η κυβέρνηση, και προσωπικά ο κ. Σκρέκας, επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά τη στήριξη που παρέχει στα υπερκέρδη του καρτέλ ενέργειας, εν μέσω ακραίας κρίσης ακρίβειας και ενώ η κοινωνία υποφέρει.

Χρειάστηκε μάλιστα πάνω από δύο μήνες για να αποφασίσει ότι τελικά δεν θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τα στοιχεία για τα υπερκέρδη αφού η ΡΑΕ της τα είχε διαβιβάσει στο ΥΠΕΝ ήδη από τις 21 Νοεμβρίου!!

Η άρνηση αυτή του ΥΠΕΝ έρχεται σε συνέχεια του μαγειρέματος των υπερκερδών στην ηλεκτροπαραγωγή αφού, το υπουργείο Οικονομικών βεβαίωσε μόλις 373,5 εκατ. ευρώ ως έκτακτη εισφορά, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την περίοδο Ιουλίου 2021-Ιουλίου 2022 αποκάλυψε, με στοιχεία ΡΑΕ και ΑΔΜΗΕ, ότι αυτά ανέρχονταν σε 2,2 δισ. ευρώ! Μετά το «δώρο» 1,8 δισ. ευρώ με χρήματα των καταναλωτών στο καρτέλ ηλεκτρικής ενέργειας, ακολουθεί η απόκρυψη των στοιχείων υπολογισμού των υπερκερδών.»