Συνέντευξη στα «Παραπολιτικά» και στην Σάσα Σταμάτη είχε παραχωρήσει παλαιότερα ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Θέμης Χειμάρας, που νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσε την παραίτηση του.

Ειδικότερα, νωρίτερα, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Θέμης Χειμάρας δήλωσε την παραίτησή του, παραδίδοντας την έδρα του.

Σημειώνεται πως ο Θ. Χειμάρας απασχόλησε πριν λίγες ημέρες την επικαιρότητα μετά τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για οικονομικές συναλλαγές με το Δημόσιο μέσα από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, κάνοντας λόγο για απευθείας αναθέσεις από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε εταιρεία του.

Ο κ. Χειμάρας στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει παλαιότερα στα Παραπολιτικά και τη Σάσα Σταμάτη σε ερώτηση για το: «Πώς ένας επιχειρηματίας αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική;» είχε απαντήσει:

«Για να έχω μερίδιο στην ευθύνη. Τι εννοώ; Έχω εργαστεί σε διάφορες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για δέκα χρόνια. Πριν από 15 χρόνια αποφάσισα πως θέλω να εργάζομαι στη δική μου δουλειά. Με μια μικρή ομάδα νέων και ορεξάτων ανθρώπων ξεκίνησα μια μικρή επιχείρηση εκτυπώσεων. Δουλέψαμε σκληρά, κολυμπήσαμε απέναντι στο ρεύμα την περίοδο της δεκαετούς κρίσης των μνημονίων και της υπερφορολόγησης και ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να σου πω ότι τα καταφέραμε. Η αλήθεια είναι ότι παλεύουμε να παραμείνουμε όρθιοι. Αντιλαμβάνεσαι πως η ζωή μου, η δουλειά μου, είναι η επιχειρηματικότητα. Εκεί βρίσκεται η πρώτη αιτία της ενασχόλησης με τα κοινά. Δεν θέλω να αποφασίζουν για το μέλλον των ελεύθερων επαγγελματιών, των μικρών επιχειρηματιών και των εργαζομένων τους πολιτικοί που μαθαίνουν την πραγματική ζωή της αγοράς μέσα από τα βιβλία και τις περιγραφές τρίτων. Ξέρεις, είναι μεγάλο θέμα να βρίσκεσαι στα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων, βιώνοντας την πραγματική διάσταση που έχει για τον επαγγελματία η κάλυψη της επιταγής, η μισθοδοσία και η πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξή του στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.