Εδώ και δύο χρόνια δηλαδή από το 2020 βρισκόταν στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ ο παραιτηθείς βουλευτής της ΝΔ, Θέμης Χειμάρας, καθώς στην επιτροπή διαφάνειας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε φτάσει καταγγελίες ότι ο κυβερνητικός βουλευτής έκανε δουλειές με το δημόσιο.

Αυτό λένε τουλάχιστον τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία αναφέρουν ακόμα ότι το 2020 ο παραιτηθείς βουλευτής είχε επικοινωνήσει με τηλεφωνικά με τον Παύλο Πολάκη - ο οποίος είναι ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα διαφάνειας - και του είχε πει ότι από λάθος των συνεργατών του είχε υπάρξει η σχετική σύμβαση με το δημόσιο.

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε την δικαιολογία του και δεν κατήγγειλε το γεγονός, δεν σταμάτησε ωστόσο να παρακολουθεί στενά τις δραστηριότητες του Θέμη Χειμάρα .

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο τομέας διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για τις δύο υποθέσεις. Κατ’ αρχήν για τις 400.000 ευρώ που πήρε η εταιρεία του του «Θέμης Χειμάρας & ΣΙΑ Ε.Ε.» για απευθείας αναθέσεις από το δημόσιο - για γραφική ύλη , φωτοτυπίες κλπ- και από την οποία αποχώρησε την περασμένη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου είχαν σχολιάσει την παραίτηση του λέγοντας ότι «η ανακοίνωση αυτή του κ. Χειμάρα αποτελεί καραμπινάτη ομολογία του πλιάτσικου στο δημόσιο χρήμα για πάνω από 2 χρόνια».

Όπως λένε ακόμα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρώην βουλευτής ισχυρίστηκε ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας το 2020 κατά 49.500 ευρώ καλύφθηκε από «δηλωθέντα εισοδήματα» ενώ σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν προκύπτει κάτι τέτοιο .

Όμως θέμα υπάρχει και με την δεύτερη εταιρεία του κ. Χειμάρα την Smarts IKE που σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ πήρε 900.000 επί ΝΔ, και για την οποία ο Θέμης Χειμάρας υποστήριξε ότι αποχώρησε πριν γίνει βουλευτής. «Η αποχώρησή μου, έναντι τιμήματος 65.847€, έχει συμπεριληφθεί στη δήλωση πόθεν έσχες του 2020», είχε πει χαρακτηριστικά.

Στην Κουμουνδούρου επιμένουν ότι έχουν αποδείξεις ότι η εταιρεία μεταβιβάστηκε εικονικά και μάλιστα αναφέρουν ότι επισήμως ως διαχειρίστρια εμφανίζεται μία κυριά η οποία διατηρεί μαγαζί με τυρόπιτες και λουκανικόπιτες στην Λαμία.