«Θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Θα κατοχυρώσουμε όσα πετύχαμε ή θα κυλήσουμε πίσω;», ανέφερε στην ομιλία του στη Λαμία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας το εκλογικό δίλημμα με φόντο τις κάλπες του προσεχούς Μαΐου. 

Ο πρωθυπουργός έκανε σύγκριση των πεπραγμένων της κυβέρνησής του με τη θητεία του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας, και προειδοποίησε τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας πως στις επικείμενες κάλπες θα αντιμετωπίσουν τακτικές τοξικότητας από την αντιπολίτευση, χαρακτηρίζοντας αδιόρθωτους τους πολιτικούς αντιπάλους. 

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον Παύλο Πολάκη, που υπενθυμίζεται ότι επέστρεψε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίον ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «πολιτικό τραμπούκο». 

Ειδικότερα ανέφερε: «Να γνωρίζετε πως στο δρόμο προς τις κάλπες θα αναμετρήθουμε με αντιπάλους που παραμένουν αδιόρθωτοι. Οι ίδιοι είναι, ο πολιτικός τραμπούκος κ. Πολάκης και από την άλλη ο αμετάκλητα καταδικασμένος για παράβαση καθήκοντος κ. Παππάς. Καταδικάστηκε 13-0. Τι θα μας πει η αντιπολίτευση; Ότι ο κ. Σπίρτζης θα φτιάξει τα τρένα; Ο κ. Κατρούγκαλος τις συντάξεις; Ο κ. Φίλης την παιδεία; Αυτοί που αρνήθηκαν τους εθνικούς εξοπλισμούς θα μας προστατεύσουν από ξένες απειλές; Αυτό που έκαναν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι θα φυλάξουν τα σύνορα; Το μόνο που δεν φωνάζουν είναι ότι θα συναντηθούν και πάλι με τον κ.Βαρουφάκη για να ξανακλείσουν οι τράπεζες και να επιστρέψουν οι φόροι. Όχι ευχαριστώ απαντούν οι πολίτες. Δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά στη συμφορά. Οι Έλληνες έχουν και μνήμη και γνώση. Θα ακυρώσουν τόσο τη βόμβα της ακυβερνησίας όσο και μιας νέας πολιτικής ανωμαλίας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Η ομιλία του Κ.Μητσοτάκη στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας