Στο κλίµα των ηµερών µπήκαν ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Νίκος Παπανδρέου, οι οποίοι άφησαν για λίγο τις υποχρεώσεις τους στην πολιτική και έπιασαν ο ένας τα ντραµς και ο άλλος την κιθάρα για να πουν τα κάλαντα λίγο πριν από την αλλαγή του χρόνου. Αξίζει να σηµειωθεί ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είναι µέλος της µπάντας «∆εύτερη Ευκαιρία», στην οποία, µάλιστα, συµµετέχει ο Νίκος Παπανδρέου.

____________2023-01-12__11_21_25___
Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανάρτησε βίντεο στο Twitter, στο οποίο φαίνονται οι δύο πολιτικοί να παίζουν τα κάλαντα µε την µπάντα τους, ευχόµενοι «χρόνια πολλά». «Να τα πούµε; Ευχές για καλή χρονιά από την µπάντα µας “∆εύτερη Ευκαιρία”», έγραψε χαρακτηριστικά στα social media ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Τραγουδίστρια της µπάντας είναι η δικηγόρος Πηνελόπη Κλάρα, ενώ στα πλήκτρα βρίσκεται η Τατιάνα ∆ουβαρά. Μπουζούκι παίζει ο γιατρός-ακτινολόγος Χρήστος Παπαθανασόπουλος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος µιλάει στο «Secret» για τα ντραµς, τη µεγάλη του αγάπη, και αποκαλύπτει πώς δηµιουργήθηκε η ιδέα της µπάντας. «Με βρίσκεις πάνω στην άσκηση, παίζω τραγούδια. Τώρα έπαιζα ένα ρέγκε. Η µπάντα ήταν µια ιδέα του καλοκαιριού και στόχος της είναι η µεταξύ µας ευχαρίστηση και τίποτα περισσότερο. Αλλά για να µπορέσεις να ευχαριστηθείς, πρέπει να εξασκηθείς. Η µουσική είναι δύσκολη, πάρα πολύ δύσκολη. Ολα τα όργανα είναι δύσκολα. Εµείς έχουµε όλα τα απαραίτητα όργανα, αλλά µας λείπει το µπάσο. Θα την καλύψουµε αυτή την έλλειψη. Ελπίζω, σύντοµα. Γιατί το βασικό όργανο που δένει την ορχήστρα είναι το µπάσο και οι µπασίστες είναι δυσεύρετοι», τονίζει ο πρώην υπουργός.

«Εκτόνωση»

____________2023-01-12__11_21_37___
«Στην ιδέα της παρέας ερασιτεχνών δεν υπήρχε το να συµµετάσχει επαγγελµατίας. Εγώ πάντα είχα σχέση µε τη µουσική. Αποφάσισα να κάνω ντραµς γιατί συνδυάζει τη µουσική µε βάση το µέτρο, την εκτόνωση, αλλά και τη γυµναστική. Θαύµαζα πάντα τους ντράµερ και αναζητώντας δάσκαλο βρήκα τον τέλειο: τον Φώτη Γιαννόπουλο. Είναι ο τέλειος και ως ντράµερ, καθώς είναι κορυφαίος, και ως δάσκαλος, γιατί είναι υποµονετικός, µεταδοτικός και δοτικός. ∆ηλαδή δίνει, δεν είναι τσιγκούνης», συµπληρώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Ωραία ιδέα»

Οσο για τα υπόλοιπα µέλη της µπάντας, σηµειώνει: «Με τον Νίκο Παπανδρέου είχαµε πολυετή γνωριµία και µέσω του συντονιστή της µπάντας, που είναι ο δικηγόρος Αγγελος Καραχάλιος, µε τον οποίο ο Νίκος συνδέεται µε πολυετή φιλία, το συµφωνήσαµε ότι είναι µια πολύ ωραία ιδέα. Μαζευτήκαµε έξι άτοµα - έχουµε συντονιστεί µε τον Αγγελο Καραχάλιο, τη Μαρία Μηλίνη και τον ∆ηµήτρη Τζανιδάκη και µας βοηθούν ο δάσκαλός µου και η καλλιτέχνις ∆ήµητρα Σταθοπούλου. Μπουζούκι παίζει ο γιατρός Χρήστος Παπαθανασόπουλος, πιάνο-κιθάρα η Πηνελόπη Κλάρα και για αντρική φωνή προσκαλούµε τον Γιώργο Κουβαρά και τον Θανάση Ακριβόπουλο στις πρόβες µας, που γίνονται στο Μεταξουργείο. Ετοιµάζουµε κάτι καινούργιο, αλλά θέλει πολλή δουλειά».
____________2023-01-12__11_21_49___

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά στις 7 Ιανουαρίου 2023