«Παραδέχτηκα το λάθος µου, αλλά αυτό δεν σηµαίνει ότι εγκαταλείπω την πολιτική», δήλωσε στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ο παραιτηθείς βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.∆. Θεµιστοκλής Χειµάρας. Ο Θ. Χειµάρας ενεπλάκη στην κεντρική πολιτική σκηνή για πρώτη φορά στις εκλογές του 2019, αλλά ήδη από το 2014 είχε εκλεγεί περιφερειακός σύµβουλος της Π.Ε. Φθιώτιδας, µε τον συνδυασµό του Κώστα Μπακογιάννη.

Η αποκάλυψη πως ο βουλευτής δραστηριοποιείται σε επιχείρηση εκτυπώσεων που εµφανίζεται να έχει συνάψει εκατοντάδες συµβάσεις προµηθειών µε µια σειρά από δήµους της περιφέρειάς του προκάλεσε αναστάτωση στο πρωθυπουργικό γραφείο. Καλά πληροφορηµένες πηγές αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε καµία επικοινωνία µαζί του.

Ο Θέµης Χειµάρας το βράδυ της Τρίτης, σύµφωνα µε πληροφορίες, δέχθηκε πιέσεις από το Μέγαρο Μαξίµου για να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωµα, έπειτα από τις αποκαλύψεις της εφηµερίδας «Documento» πως εταιρεία στην οποία ήταν µέτοχος λάµβανε εργασίες από το ∆ηµόσιο, κάτι το οποίο είναι ασυµβίβαστο µε το βουλευτικό αξίωµα. Ο ίδιος, θέλοντας να ρίξει τους τόνους και να «λειάνει» τις αντιδράσεις, σε ανακοίνωσή του δήλωσε πως «όταν εξελέγην βουλευτής, το 2019, δεν γνώριζα πως θα πρέπει να αλλάξω κάτι σε σχέση µε την επιχείρησή µου. Επέλεξα να συνεχίσω στον δρόµο της ορθόδοξης επιχειρηµατικότητας».

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ, ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙ∆ΑΣ ΤΗΣ Ν.∆.: «Παραδέχτηκα το λάθος µου, αλλά αυτό δεν σηµαίνει ότι εγκαταλείπω την πολιτική»


Η επιχείρηση του βουλευτή Φθιώτιδας Θέµη Χειµάρα εµφανίζεται να λαµβάνει περί τα 400.000 ευρώ από τους ∆ήµους Λαµίας, Αµφίκλειας-Ελάτειας, Στυλίδας, Καµένων Βούρλων και άλλους, καθώς και αρκετές δηµοτικές επιχειρήσεις των δήµων αυτών, ενώ είχε συµβάσεις µε φορείς του ευρύτερου ∆ηµοσίου, όπως µε το Περιφερειακό Ταµείο Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, το Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας, το τµήµα του υπουργείου Εργασίας στη Θεσσαλία, τις περιφερειακές ενότητες Ευρυτανίας και Φωκίδας και άλλους.

Ο κ. Χειµάρας, προς τιµήν του, επέλεξε να παραδώσει την έδρα χωρίς περιστροφές και να παραµείνει διακριτικά... στην πολιτική, ελπίζοντας πως µελλοντικά θα µπορούσε να είναι εκ νέου υποψήφιος για να κριθεί από τους πολίτες. Να υπενθυµίσουµε πως πρόκειται για τον τρίτο πολιτικό που παραδίδει την έδρα του στην πρόσφατη πολιτική ζωή του τόπου. Το 2015 ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης παραιτήθηκε και παρέδωσε την έδρα του, ενώ το 2016 η επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου ανακοίνωσε πως παραιτείται από τη βουλευτική της έδρα, την οποία κατέλαβε ο Γιώργος Κυρίτσης.