Το τέταρτο βίντεο από την καμπάνια «Χάου Του» ανέβασε στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

 Το νέο βίντεο αυτής της διαφορετικής νεανικής καμπάνιας, για την οποία στον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν απόλυτη ικανοποίηση, αφορά στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και πιο συγκεκριμένα στην ισότητα γάμου.

 Από τις 17 Ιουνίου 2022 ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει πρόταση νόμου, με τίτλο «Άρση διακρίσεων λόγω φύλου στο Οικογενειακό Δίκαιο, κατοχύρωση δικαιώματος γάμου για όλα τα πρόσωπα και αναγκαίες προσαρμογές της νομοθεσίας», υπενθυμίζεται σε άτυπη ενημέρωση της Κουμουνδούρου και έκτοτε –όπως σημειώνεται– «η κυβέρνηση Μητσοτάκη το μόνο που έχει κάνει στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι η συγκρότηση… επιτροπής για τη δημιουργία σχεδίων δράσης και αυτή μόνο εξαιτίας των υποχρεώσεων απέναντι στην Ε.Ε.».

Τονίζει, μάλιστα, πως «ο κατά δήλωσή του φιλελεύθερος κ. Μητσοτάκης ενδίδει στις υπερσυντηρητικές πιέσεις που δέχεται από το εσωτερικό του κόμματός του και κλείνει πονηρά το μάτι στην ακροδεξιά».

 «Κανένας νόμος δεν μπορεί να επιβάλει ποιον θα αγαπήσουμε. Και όταν οι νόμοι είναι παράλογοι, τότε τους αλλάζουμε. Και πολύ αργήσαμε», είχε υπογραμμίσει ο Αλέξης Τσίπρας, όταν είχε υπογράψει την πρόταση νόμου.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ., αναφέρεται στην άτυπη ενημέρωση της Κουμουνδούρου, τα ζητήματα δικαιωμάτων και ελευθεριών είναι κομβικής σημασίας, «όχι απλά ως αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού και φιλελευθεροποίησης του κράτους ή υπό το πρίσμα μιας ανέξοδης πολιτικής ορθότητας, αλλά γιατί απαραίτητη προϋπόθεση για την ισότητα είναι η δικαιοσύνη».

 «Δεν υπάρχει πρόοδος, αν αυτή δεν είναι συμπεριληπτική και οι δημόσιες πολιτικές θα πρέπει να έχουν ξεκάθαρο αυτό το πρόσημο», τονίζει πολύ συχνά ο Αλέξης Τσίπρας.

 Η Κουμουνδούρου υπενθυμίζει, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο διακυβέρνησης είχε προχωρήσει στην επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια, όπως επίσης νομοθέτησε τη διαδικασία νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου – «μια άποψη που αποτελεί κοινό τόπο για τη συντριπτική πλειονότητα των νέων ανθρώπων στη χώρα στην πραγματική ζωή, στην εκπαίδευση, στη δουλειά, στην καθημερινότητα».

 «Σε όλες τις κοινωνικές έρευνες», σημειώνεται, «αλλά και στις μετρήσεις των τάσεων της κοινής γνώμης καταγράφεται ότι η νέα γενιά έχει σε απόλυτη προτεραιότητα αξίες όπως η ισότητα, η δημοκρατία, η δικαιοσύνη. Και εκφράζουν τη δυσφορία τους όχι μόνο για τη στασιμότητα, αλλά και για την οπισθοδρόμηση που παρατηρείται σε αυτό το πεδίο από τη σημερινή κυβέρνηση.

 Έτσι η απογοήτευση και ο θυμός που εκφράζεται από τη νέα γενιά δεν αφορούν μόνο στα ζητήματα διαβίωσης, αλλά και γιατί τα τελευταία χρόνια βρίσκεται αντιμέτωπη σε αρκετές φάσεις και με τη στοχοποίησή της από την κυβέρνηση και την κυρίαρχη ρητορική.

Έτσι "θυσιάζεται" η νέα γενιά και οι πραγματικές ανάγκες της, μόνο και μόνο για να ικανοποιούνται, να συγκρατούνται ή/και να συγκροτούνται υπερσυντηρητικά ακροατήρια, να συγκρατείται και να συγκροτείται ο λαός της δεξιάς. Ζητήματα ικανά να κινητοποιήσουν τα συγκεκριμένα κοινωνικά και πολιτικά ακροατήρια και να συμβάλουν καθοριστικά με την ψήφο τους για την πολιτική αλλαγή και την αποκατάσταση της δικαιοσύνης παντού».

 «Η καμπάνια "Χάου Του" δεν τελειώνει εδώ, έχει και συνέχεια και με άλλες θεματικές, αλλά και με πολιτικές πρωτοβουλίες του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα», επισημαίνεται από την Κουμουνδούρου.