Όλη η Αθήνα βρίσκεται επί ποδός για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που θα γίνει το μεσημέρι της Δευτέρας, 16 Ιανουαρίου, στις 12:00, στη Μητρόπολη Αθηνών και την ταφή του αμέσως μετά στο Τατόι. Κάποιοι Έλληνες πολιτικοί είναι σίγουροι, ενώ άλλοι είναι αναποφάσιστοι. 

Σίγουροι είναι η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, που θα εκπροσωπήσουν την κυβέρνηση, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, με τη σύζυγό του, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου την οποία έχει βαπτίσει ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν αρκετοί που ακόμα δεν έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν, όπως για παράδειγμα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης θα εκπροσωπηθεί από τη σύζυγό του, Ευγενία Μανωλίδου.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει απαγορευτικό από το Μέγαρο Μαξίμου για όποιον υπουργό, βουλευτή ή στέλεχος της ΝΔ επιθυμεί να πάει αύριο στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Από το ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να είναι ο Παύλος Γερουλάνος, του οποίου ο πατέρας υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας του Βασιλιά Παύλου και μετέπειτα τελετάρχης του Κωνσταντίνου. Παρών αναμένεται επίσης να είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπογδάνος και εκ του θεσμικού του ρόλου ως Περιφερειάρχης Αθηνών, Γιώργος Πατούλης.