Άγρια κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης προκλήθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην ημερήσια διάταξη της οποίας είναι η υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων των γραφείων του ΚΚΕ το 2016.

 Συγκεκριμένα,  ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να αποφασίσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την κλήτευση του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου, μετά την επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Θανάση Μπούρα, ζητώντας να ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής περί παρακολουθήσεων.

 Ωστόσο, το αίτημα προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο του κυρίου Μπούρα, όσο και του εισηγητή του ΚΚΕ, Μανώλη Συντηχάκη, που αντέτειναν ότι το θέμα της επιστολής Ράμμου είναι εκτός ημερήσιας διάταξης, ενώ καταλόγισαν προσχηματική αντίδραση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 Μετά την ένταση που προκλήθηκε, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

 Όμως η αντιπαράθεση συνεχίστηκε και εκτός Βουλής, με την Νέα Δημοκρατία να κάνει λόγο για «αποκάλυψη των σκοτεινών παιχνιδιών του ΣΥΡΙΖΑ» και την γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Όλγα Γεροβασίλη να κατηγορεί την κυβέρνηση για προσπάθεια «συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών».

Νέα Δημοκρατία: Ο ΣΥΡΙΖΑ σχετίζεται με ρυπαρά κυκλώματα

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σημειώνει ότι στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αποκαλύφθηκαν τα σκοτεινά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ.

 «Οι τρεις Εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση (σσ της παρακολούθησης του τηλεφωνικού κέντρου και των επικοινωνιών του ΚΚΕ το 2016), επιβεβαίωσαν ότι υπήρξε παρακολούθηση του ΚΚΕ χωρίς νόμιμη επισύνδεση ή με νέες τεχνολογίες και σύγχρονο λογισμικό, ενώ προχώρησαν σε μια διαπίστωση-φωτιά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Γνωστοποίησαν, ότι με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2019 το αδίκημα από κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα, επομένως έχει παραγραφεί!» αναφέρει το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, προσθέτοντας πως η εξέλιξη αυτή, αποκαλύπτει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον λόγο της συγκεκριμένης αλλαγής στον ΠΚ, αλλά και εξηγεί «την αγωνία του να αποχωρήσει άρον άρον από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας».

 Και η Νέα Δημοκρατία ρωτά:

 Γιατί δεν παρέμειναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση με αντικείμενο την παρακολούθηση του ΚΚΕ το 2016; Μήπως γνώριζαν ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και επέλεξαν να αποχωρήσουν προσχηματικά;

Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για την παραγραφή του αδικήματος;

Είναι ή όχι υποκριτική η στάση τους, περί αναζήτησης της αλήθειας για τις υποκλοπές, όταν οι ίδιοι ήταν εκείνοι που είχαν σχέση με ρυπαρά κυκλώματα;

Γεροβασίλη: Η αλήθεια πια δεν μπορεί να κρυφτεί ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση

Από την πλευρά της η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη χαρακτήριζε νωρίτερα «πρωτοφανές» το γεγονός «ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Ράμμος, της συνταγματικά κατοχυρωμένης Ανεξάρτητης Αρχής, να ζητάει από το ελληνικό Κοινοβούλιο και από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να ενημερώσει για αποτελέσματα της έρευνας που έκανε για το σκάνδαλο των υποκλοπών και το ελληνικό Κοινοβούλιο δια της πλειοψηφίας, δηλαδή δια της Νέας Δημοκρατίας, να του το απαγορεύει».

 Αυτό «είναι ένα άλλο σκαλοπάτι σε όλη την προσπάθεια της κυβέρνησης για τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών», υποστήριξε η κυρία Γεροβασίλη, που κατέληξε λέγοντας: «Παρ’ όλα αυτά επειδή οι θεσμοί είναι ισχυροί και η δημοκρατία είναι ισχυρή σε αυτόν τον τόπο δεν θα επιτρέψουμε τη διολίσθηση. Η αλήθεια πια δεν μπορεί να κρυφτεί ό,τι και να κάνει η κυβερνητική πλειοψηφία».