Μια πληροφορία, που μεταδόθηκε και από το Star, φέρνει τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι να επηρέασε το προδικαστικό συμβούλιο που επρόκειτο να αποφασίσει, το μεσημέρι της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου, για την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή.

Με βάση το ρεπορτάζ, που παρουσιάστηκε, ο Παντσέρι τέθηκε αρνητικά κείμενος απέναντι στην πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η συνέχιση της προφυλάκισής της για επιπλέον ένα μήνα. 

Αυτή είναι μία από τις διαστάσεις της επίδρασης που μπορεί να έχει το μνημόνιο συνεργασίας που ο Ιταλός πρώην Ευρωβουλευτής έχει υπογράψει με τις βελγικές Αρχές. Δεν ήταν ανακριβής η πεποίθηση ότι αφ' ης στιγμής ο Παντσέρι θα μιλούσε προκειμένου να ελαφρύνει τη θέση του, κάτι που θα γίνει αισθητό στο τέλος της υπόθεσης και αφού ήδη υπάρχει η πιθανότητα να μην μπει στη φυλακή, όλοι οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο ένιωθαν βαθιά ανησυχία, καθώς όποια ομερτά, αν υπήρχε, είδε ήδη διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθησαν. 

Από το Star αναφέρεται ότι ο Παντσέρι έχει κάνει άνω κάτω και τους εξ Ιταλίας εμπλεκόμενους στο Qatargate, όπως ο σύντροφος της Ευας Καϊλή Φραντσέσκο Τζόρτζι και η λογίστρια της κλίκας στο Μιλάνο, οι οποίοι αποκαλύπτουν πληροφορίες για τον τρόπο που συνδέονταν προκειμένου να ξεπλένουν μαύρο χρήμα. Την ίδια ώρα, ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής προσπαθεί να πείσει τους Βέλγους να ρίξουν στα «μαλακά» την κόρη του.

Διαφθορά και ξέπλυμα οι κατηγορίες για τη λογίστρια

Το νέο πρόσωπο στην υπόθεση Qatargate που αλλάζει τα δεδομένα είναι η λογίστρια του συντρόφου της Ευας Καϊλή και του Αντόνιο Παντσέρι, η οποία βρίσκεται από χθες σε κατ'οίκον περιορισμό στο Μιλάνο. Η Μόνικα Μπελίνι, πάντως, λίγες ώρες πριν συλληφθεί, δήλωνε αθώα.

Τα ιταλικά ΜΜΕ περιγράφουν την Μπελίνι ως τη γυναίκα που φαίνεται να κινεί τα νήματα μεταξύ των βασικών υπόπτων, της οικογένειας Παντσέρι και Τζόρτζι.

Από την πλευρά του, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύμφωνα με την ιταλική «il fatto quotidianno», φαίνεται να ήταν εκείνος που «έδωσε» την 55χρονη λογίστρια στους, λέγοντας μάλιστα ότι είχε συνοδεύσει τον Παντσέρι στο Κατάρ κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Οι ιταλικές Αρχές πάντως θεωρούν ότι μέρος μιλανέζικου βραχίονα του Qatargate ήταν τόσο η Σίλβια Παντσέρι όσο και ο πεθερός της Καϊλή.

Η Μόνικα Μπελίνι περιμένει τις επόμενες εβδομάδες το δικαστήριο που θα κρίνει την έκδοσή της στο Βέλγιο. Εκεί θα βρεθούν σύντομα και η σύζυγος και κόρη Παντσέρι, που που κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρησης από τις βελγικές Αρχές.