Σε διεθνείς οργανισμούς ετοιμάζεται να προσφύγει η πλευρά της Εύας Καϊλή, προκειμένου να καταγγείλει τα βασανιστήρια που υποστηρίζει πως υπέστη από τους Βέλγους αστυνομικούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις Βρυξέλλες ερευνούν ήδη τα όσα έχει καταγγείλει η Εύα Καϊλή, με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή να δηλώνει πως όσα βασανιστήρια και αν της κάνουν, δεν πρόκειται να παραδεχτεί κάτι που δεν έχει κάνει.

«Ματαιοπονούν. Εγώ κομμάτια να με κάνουν, δεν θα παραδεχτώ κάτι που δεν έκανα», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Open.

Θα συνεχίσει, όπως δήλωσε στο Mega, να αγωνίζεται για να κάνει την κόρη της περήφανη.

«Το παιδί μου, μου δίνει δύναμη να πολεμήσω για την αθωότητά μου, θέλω να είναι περήφανη για μένα όταν μεγαλώσει», ανέφερε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, οι Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Αντρέ Ριζόπουλος προχωρούν ένα βήμα παραπάνω και μετά από συνεννόηση με την κατηγορουμένη ευρωβουλευτή, θα καταγγείλουν τα βασανιστήρια στον εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Βρυξελλών και στους διεθνείς οργανισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι την παράταση της κράτησης της Εύας Καϊλή στις φυλακές του Χάρεν για την υπόθεση του Qatar gate αποφάσισαν οι Βέλγοι δικαστές την Πέμπτη 19/1.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα μπορεί να αιτηθεί εκ νέου την αποφυλάκισή της σε ένα μήνα.

Όπως είπε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δεν θα ασκήσει έφεση στην απόφαση των Βέλγων δικαστών.

Ο ίδιος επέμεινε την Πέμπτη στην καταγγελία του ότι η Εύα Καϊλή υπέστη βασανιστήρια στο κελί της αστυνομίας, όπου την ανάγκασαν να παραμείνει, μετά τη συμπληρωματική της κατάθεση, στις 11/01.

Χαρακτηριστικά, υποστήριξε ότι η Εύα Καϊλή «έζησε σκηνές που θυμίζουν Εξπρές του Μεσονυχτίου. Της βγάζουν το παλτό και εκείνη λέει κρυώνω, ζητά κουβέρτα, δεν της έδωσαν, της άφησαν τα φώτα ανοιχτά όλη τη νύχτα. Είχε περίοδο, και δεν την άφηναν να καθαριστεί».