«Με βάση τα δημοσιεύματα, η ΑΔΑΕ έχει στοιχεία για τις παρακολουθήσεις έξι πολιτικών προσώπων». Αυτό δήλωσε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, σε σημερινές συνεντεύξεις του, επισημαίνοντας πως:

«Η πολιτεία θέλει να μάθει ποια είναι αυτά τα πρόσωπα ή θα επιμένουμε να συζητάμε το πρωτόκολλο κι αν θα έπρεπε ο κ. Ράμμος να πάρει αριθμό για το αίτημά του;».

Επίσης, τόνισε ότι: «Αν η κυβέρνηση δεν μας πει ποιο είναι το δήθεν ρυπαρό δίκτυο μέσα στην ΕΥΠ, παραδέχεται ότι το ρυπαρό δίκτυο είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης».

«Πρέπει όλα να δοθούν στο φως, τα στοιχεία υπάρχουν και πολύ σύντομα θα μαθευτούν όλα για το παρακράτος που έχει στήσει ο κ. Μητσοτάκης», είπε.

«Να συνεννοηθούμε ποιο απ’ όλα τα ψέματα της ΝΔ θέλουμε να συζητήσουμε», σχολίασε σχετικά με την υπόθεση Καλογρίτσα.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι: «Τρία χρόνια ακούγαμε ότι ο κ. Καλογρίτσας ήταν ένας άνθρωπος που δεν είχε χρήματα και ο ΣΥΡΙΖΑ έψαχνε να του βρει 3 εκατ. ευρώ για να πάρει άδεια. Αυτό κατέρρευσε και με βάση τον κ. Στουρνάρα και τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας». Πρόσθεσε ότι «τώρα ξαφνικά ακούμε ότι μια γραμματέας θυμήθηκε -κατόπιν εορτής- ότι ο κ. Καλογρίτσας είχε τόσα πολλά χρήματα που έδινε και στον ΣΥΡΙΖΑ» και «μάλιστα κατέθεσε ότι όλα όσα λέει είναι με βάση την κρίση της χωρίς στοιχεία». Επισήμανε ότι γι’ αυτό ο Νίκος Παππάς, «τον οποίο φωτογράφησε η γραμματέας, έκανε μήνυση εναντίον της». Ακόμη, ανέφερε ότι με βάση τα στοιχεία του ΕΣΡ η ΝΔ έχει 61,7% τηλεοπτικό χρόνο και ο ΣΥΡΙΖΑ 16,2% και υποστήριξε ότι «αυτό είναι το πραγματικό σκάνδαλο, είναι τεράστιο θέμα για τη δημοκρατία μας».

Ο κ. Ηλιόπουλος, επίσης, σχολίασε ότι: «Με πολλή προσοχή το επόμενο διάστημα εμείς θα παρακολουθούμε αν τα εταιρικά δάνεια του κ. Καλογρίτσα θα υποστούν κάποιο ιδιαίτερο “κούρεμα” με μια μεθοδολογία Πάτση που γνωρίζει καλά η κυβέρνηση», για να σημειώσει ότι «αν προχωρήσει σε μια διαδικασία φιλικού κουρέματος των δανείων του κ. Καλογρίτσα θα είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει συμφωνία».

Σχετικά με το ζήτημα της ακρίβειας, τόνισε ότι άμεσα πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής και ο ΕΦΚ σε καύσιμα και αέριο και να μπει πλαφόν στην τιμή του ρεύματος. «Δεν γίνεται να είχαν μόνο τον Οκτώβρη περιθώρια κέρδους 166%. Αυτό είναι ληστεία της κοινωνίας με υπογραφή Μητσοτάκη», είπε, υποστηρίζοντας πως «είναι σαφές ότι οποιοδήποτε μέτρο της κυβέρνησης δεν έχει δουλέψει» και ότι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα ξεπερνά το 15% ενώ στα γαλακτοκομικά το 25%. Ως τρίτο σημαντικό μέτρο υπογράμμισε τη «δίκαιη αύξηση» του εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Επιπλέον, ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του κόμματος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα παλέψει για να κερδίσει στις εκλογές και πως γι’ αυτό μιλά συγκεκριμένα και προγραμματικά. Συγκεκριμένα, σημείωσε: «Θα προβούμε σε ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους σε 120 δόσεις με διαγραφή μέρους της πανδημικής οφειλής, επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας και κατάργηση του πτωχευτικού Σταϊκούρα-Μητσοτάκη, αλλά και του νόμου που πέρασε προ ημερών η κυβέρνηση Μητσοτάκη ο οποίος καταργεί τη βάση του ΕΣΥ, δηλαδή την πλήρη αποκλειστική απασχόληση των γιατρών. Επιπλέον, θα στηρίξουμε την κάλυψη των εργαζομένων από συλλογικές συμβάσεις εργασίας, γιατί δυστυχώς η Ελλάδα είναι μια χώρα με συλλογικές συμβάσεις κάτω του 20% όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 60% με στόχο το 80%. Συν στην ανασύσταση της επιθεώρησης εργασίας».

Υπογράμμισε ότι σε τέτοια ζητήματα μπορεί να υπάρξει προγραμματική συνεννόηση μεταξύ των προοδευτικών κομμάτων και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει κάλεσμα σε κάθε δύναμη που αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτική.

«Η χώρα χρειάζεται ένα προοδευτικό μέτωπο πολιτικής αλλαγής. Οι επερχόμενες εκλογές είναι εκλογές με απλή αναλογική και αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση επομένως κάθε πολιτική δύναμη πρέπει να συζητήσει για συνεργασίες», τόνισε.

Υποστήριξε δε, πως «όταν ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι οι εκλογές σημαίνουν δύο με τρεις μήνες αστάθεια αυτό σημαίνει ότι δεν έχει συμμάχους στο πολιτικό πεδίο -εκτός αν θεωρεί σύμμαχο τον κ. Βελόπουλο, κάτι για το οποίο ο κ. Βορίδης έχει αφήσει σκιές».