Εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες του ως προς την κυβέρνηση, ο Γιώργος Γεραπετρίτης

Στην ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της πρώτης μέρας συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός της Επικρατείας τόνισε τα έργα και τις ημέρες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χρησιμοποιώντας αρχικά τη μνημειώδη φράση που βρίσκεται στο λόγο «υπέρ Αδυνάτου» (είναι μεγάλη η ευκαιρία που μας δίνετε κι σας ευγνωμονούμε γιατί θα έχουμε την ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε στις υποθέσεις τις οποίες έχουμε) του Λυσία. 

«Ένοχος ένοχος ου ποιεί» είπε ο κ. Γεραπετρίτης αναφερόμενος στις κατηγορίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Εκείνος που έχει δύο ειδικά δικαστήρια για χειραγώγηση, εκείνος ο οποίος σήμερα αποκαλύπτεται ότι είχε χρήση και γνώση εκείνων οι οποίοι ήταν εγκληματική οργάνωση και τους φορούσε κουκούλες λέγοντάς τους "Μάξιμους", και εκείνος ο οποίος σήμερα ακούγεται ότι είχε μία διασύνδεση με βαλίτσες και μαύρο χρήμα, αυτός δεν μπορεί να δημιουργήσει άλλον ένοχο», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

«Με τη συζήτηση της πρότασης περί δυσπιστίας θα έχουμε την ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε σε επίπεδο δημόσιων πολιτικών, και να δούμε πράγματι εάν η παρούσα κυβέρνηση έχει επιτελέσει όλα αυτά τα δεινά για τα οποία την μέμφεστε ή στην πραγματικότητα, η παρούσα κυβέρνηση έχει επιτελέσει, κατά τι καλύτερο, αυτό για το οποίο έλαβε την εντολή από τον ελληνικό λαό. Και ευτυχώς υπογράμμισε» ο κ. Γεραπετρίτης, «είναι νωπές οι δύο διακυβερνήσεις και η αντιπαράθεση θα είναι πολύ προφανής».

Όσο για τις λέξεις «είσαστε αμετάκλητα ένοχοι», που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας, ο υπουργός Επικρατείας είπε: «Αρα ούτε καν οριστικά ούτε καν τελεσίδικα. Ούτε ο Άρειος Πάγος να είσαστε. (...) Όμως, "ένοχος ένοχοι ου ποιεί" τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης και κατέληξε: Υπάρχουν, πράγματι, κάποιες κρίσιμες στιγμές. Και αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν θα την αποφύγετε, θέλοντας και μη. Διότι θα είναι οι επόμενες εκλογές, οι οποίες έρχονται και θα τις υποστείτε».