Προϊδεαστική χαρακτήρισε τη διαδικασία συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, που άρχισε την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου, και αναμένεται να κλιμακωθεί την Παρασκευή, 27 του ίδιου μήνα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης. Συγκεκριμένα, τόνισε πως η αντιμετώπιση της διαδικασίας είναι σκηνές από ταινία προσεχώς, αφού αποτυπώνει ό,τι μέλλει γενέσθαι προεκλογικά.
 
«Όλα αυτά αποτελούν μια ”πρόβα” του προεκλογικού κλίματος που θα ζήσουμε, μιας συζήτησης που υπερβαίνει τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Η δημιουργία ενός τέτοιου πολωτικού κλίματος είναι κάτι που επιδιώκει τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, σε μια εμφανή προσπάθεια να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους», τόνισε ο κ. Κατρίνης.

Ως προς τη στάση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος ήταν σαφής: «Το ΠΑΣΟΚ προφανώς και υπερψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, ωστόσο, διακατέχεται από αυξημένη δυσπιστία και σε σχέση με τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τα θέματα δημοκρατίας, όταν αυτός κυβέρνησε» σημείωσε και προσέθεσε: «Δεν είναι εύκολο να ξεχαστεί, άλλωστε, η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, στο θέμα του κ. Παπαγγελόπουλου, στο φιάσκο του σκανδάλου Novartis με τη σπίλωση πολιτικών μας στελεχών, στο μη σεβασμό των ανεξάρτητων Αρχών και άλλων περιστατικών που επισφραγίστηκαν από τη διαβόητη ρήση του κ. Τσίπρα περί ελέγχου των ”κρίσιμων αρμών της εξουσίας”».