«Ο πρωθυπουργός έχει κάνει σειρά θεσμικών ενεργειών για το θέμα των παρακολουθήσεων», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τη Χριστίνα Κοραή και τον Δημήτρη Τάκη ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Εξέφρασε την προσωπική του άποψη πως ο Χρήστος Ράμμος είναι ακατάλληλος για την ανεξάρτητη Αρχή, ενώ επανέλαβε τον χαρακτηρισμό του περί «delivery boy».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα έπρεπε ο Πρωθυπουργός να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το ζήτημα των παρακολουθήσεων: Ο πρωθυπουργός έχει κάνει μια σειρά θεσμικών ενεργειών οι οποίες είναι οι ενδεδειγμένες για το θέμα. Συγκάλεσε την Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας, ζήτησε να γίνει εξεταστική, η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη από εκεί και πέρα νομίζω ότι κανένας δεν δικαιούται να πει ότι δεν έχει την αρχική τουλάχιστον εικόνα για το τι έχει γίνει με αυτή την ιστορία.

Ερωτηθείς αν αμφισβητεί την έρευνα της ΑΔΑΕ: Έχω πάρα πολλά ερωτηματικά. Καταρχάς ο κ.Ράμμος ενημερώνει ως όφειλε τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου της ΑΔΑΕ ή λειτουργεί αυτοβούλως; Δεύτερον, όλες αυτές οι έρευνες έχουν γίνει από ένα συνολικό επιτελείο ή από μια κλειστή ομάδα μέσα στην ΑΔΑΕ;

Η άποψη μου είναι ότι ο κ.Ράμμος με όλα αυτά τα απίθανα τα οποία βλέπουμε το τελευταίο διάστημα να κάνει, είναι ακατάλληλος για πρόεδρος αυτής της Ανεξάρτητης Αρχής. Είμαι ο πρώτος ο οποίος έχει ασκήσει ευθεία κριτική στις ενέργειες του κ. Ράμμου, δεν αποσύρω τα όσα έχω πει, για παράδειγμα ότι έχει εξελιχθεί σε delivery boy του κ.Τσίπρα.

Αφού είναι τόσο θεσμικός ο κ.Ράμμος για ποιο λόγο έχουμε δει πράγματα τα οποία έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την ΑΔΑΕ κάποιες μέρες μετά τα έχουμε διαβάσει κάποιες μέρες πριν στο φιλικό προς το ΣΥΡΙΖΑ τύπο. Ποιος κάνει αυτές τις διαρροές; Ρωτώ πως ενέργειες ή πρωτοβουλίες της ΑΔΑΕ τις βλέπουμε να προαναγγέλλονται από το φιλικό τύπο του ΣΥΡΙΖΑ;

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα πρέπει να παραιτηθεί ο κ.Ράμμος: Το τι πιστεύω ή όχι έχει ελάχιστη σημασία, εγώ θεωρώ ότι με τις ενέργειές του φαίνεται ότι ο κ. Ράμμος είναι ακατάλληλος για επικεφαλής της ΑΔΑΕ. Με την παρουσία μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ουκ ολίγες φορές έχω έρθει σε αντιπαραθέσεις με τον επικεφαλής της ΡΑΕ, της επιτροπής ανταγωνισμού, με ανεξάρτητες αρχές ποτέ όμως δεν έχουμε δει τη στάση κάποιου επικεφαλής Ανεξάρτητης Αρχής τόσο πολύ να είναι μεροληπτική υπέρ μιας κατεύθυνσης όσο του κ. Ράμμου.

Για την κα Παπανικολάου: Η κα Παπανικολάου που είναι στην ΑΔΑΕ και έχει περάσει από την ΕΥΠ και έχει περάσει και από το γραφείο του κ. Μπαλτά, υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, και έχει κάνει δημόσιες τοποθετήσεις υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ανεξάρτητη παρουσία σε μια Ανεξάρτητη Αρχή;

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα έπρεπε να είχε κληθεί από την κυβέρνηση ο κ. Ράμμος: Εάν ο κ. Ράμμος είχε κληθεί από τον Πρωθυπουργό ο αντιπολιτευόμενος Τύπος θα έγραφε για προσπάθεια εκβιασμού του πίσω από τις κουρτίνες; Θα έγραφε ότι ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να του τραβήξει το αυτί; Θα έγραφε για μυστικές συνομιλίες και τα λοιπά; Θα μπορούσε να κατηγορηθεί ο Πρωθυπουργός για παρέμβαση στην Ανεξάρτητη Αρχή ναι ή όχι;

Ο Πρωθυπουργός προσωπικά έχει πάρει το μερίδιο ευθύνης που κυβερνητικά αναλογεί και είναι εκείνος ο οποίος έτρεξε τις διαδικασίες. Ζήτησε τη σύγκλιση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, έγινε εξεταστική, η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη και οτιδήποτε άλλο υπάρχει καλό είναι να πάει στη Δικαιοσύνη. Όλα στο φως. Παραδεχτήκαμε πολιτικές αστοχίες όμως όχι ότι ο Πρωθυπουργός ξαφνικά γίνεται επικεφαλής εγκληματικού δικτύου όπως απαράδεκτα τόνισε ο κ.Τσίπρας. Ήμουν μέλος της εξεταστικής ούτε από τον κ. Ράμμο ούτε από κανέναν μάρτυρα στην εξεταστική δεν ακούστηκε το όνομα Μητσοτάκης. Ο κ.Ράμμος μετά από τέσσερις παρουσίες στη Βουλή τι έχει πάθει καλό είναι να μας το εξηγήσει. Ο κ. Ράμμος τέσσερις φορές ήρθε στη Βουλή και Κυρ. Μητσοτάκη δεν ανέφερε και κανένας μάρτυρας.

Ερωτηθείς αν η έρευνα του κ. Ράμμου βοήθησε στην επιχειρηματολογία της κυβέρνησης περί της ύπαρξης ρυπαρών κέντρων στην ΕΥΠ: Ας δούμε πως θα εξελιχθούν ακόμα και τις επόμενες ώρες αυτά τα θέματα. Επειδή ο κ.Τσίπρας έστησε μια κατάσταση για να μπορέσει να βγει από τα πολιτικά του αδιέξοδα και τα χαμηλά του ποσοστά με την πρόταση δυσπιστίας ας αφήσουμε να δούμε τι είναι αυτές οι επιστολές, τι στοιχεία περιλαμβάνουν, ποιοι κάναν αυτές τις έρευνες. Επαναλαμβάνω και το λεω με γνώση των εσωτερικών πραγμάτων στην ΑΔΕΑ, ο κ.Ράμμος γιατί λειτουργεί μόνος του και χωρίς την υπόλοιπη συλλογικότητα.