Διμέτωπη επίθεση προς την κυβέρνηση αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε η Σοφία Σακοράφα, κατά την ομιλία της από το βήμα της Βουλής σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Η κ. Σακοράφα αντικαθιστά τον πρόεδρο του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κούβα.

Η κ. Σακοράφα δήλωσε ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημοκρατίας είναι διαρκής και καθημερινός, ειδικά όσον αφορά την υπόθεση υποκλοπών.

Μιλώντας για τις δηλώσεις του Κωστή Χατζηδάκη, σημείωσε ότι «είδαμε στελέχη που φάνηκε ότι παρακολουθούνται να μην αντιδρούν και να είναι σχεδόν ευτυχισμένοι που έγινε αυτό. Ούτε ίχνος αξιοπρέπειας, εκτός αν πρόκειται για το Σύνδρομο της Στοκχόλμης».

Όπως επισήμανε, η υπόθεση υποκλοπών είναι ένα βαρύ έγκλημα κατά της δημοκρατίας, θα ήταν ένα πολιτικό κακούργημα αν υπήρχε αυτή η ορολογία.

Παράλληλα, εξέφρασε τη δυσφορία της για τις συνεχείς «βολές» μεταξύ των βουλευτών της κυβέρνησης, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι ο κόσμος είναι απογοητευμένος από το πολιτικό σύστημα, αντιμετωπίζει καθημερινά σοβαρά προβλήματα αλλά δεν βγαίνει στους δρόμους, διότι έχει χάσει κάθε ελπίδα.

Επιτιθέμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Σακοράφα είπε πως το κόμμα της έχει προσκαλέσει την Αξιωματική Αντιπολίτευση για προεκλογικές δεσμεύσεις, να παρουσιάσει το πρόγραμμα του.

Αναρωτήθηκε πώς θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν αύριο «πέσει» η κυβέρνηση. Τόνισε επίσης, ότι χρησιμοποιείται ο όρος «δικαιοσύνη παντού», όμως, διερωτήθηκε πώς θα εφαρμόσετε τη δικαιοσύνη όταν έχετε νομοθετήσει το χρηματιστήριο ενέργειας και καταληστεύει τα νοικοκυριά, όταν έχει εφαρμόσει τον Ηρακλή για τα κόκκινα δάνεια και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. «Θα τα πάρετε με ένα νόμο και ένα άρθρο πίσω;», κατέληξε.

Η κ. Σακοράφα, στο τέλος της ομιλίας της, ανακοίνωσε ότι το κόμμα της θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας, επειδή ούτως ή άλλως μεμφόμαστε το σφιχταγκάλιασμα κράτους με την ολιγαρχία και το παρακράτος.