«Δεν θα είμαι υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, η διαφωνία μου είναι με τον τρόπο διεξαγωγής της προεκλογικής διαδικασίας και τα χρήματα που πρέπει να διαθέσω», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην Κέλλυ Κοντογεώργη η Ζέφη Δημαδάμα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Σημείωσε πως στις εκλογές κατεβαίνουν αρκετοί γόνοι, ενώ έκανε λόγο για ένα στημένο δίκτυο, που δίνει μια παραπάνω δυναμική σε αυτούς τους ανθρώπους. Η κ. Δημαδάμα είπε πως πορεύτηκε με το ΠΑΣΟΚ, καθώς άποψή της είναι πως το κόμμα πρέπει να έχει σοσιαλιστικές αξίες, ενώ εκτίμησε πως το Κίνημα θα ανέβει ψηλότερα. Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να συγκαλύψει το θέμα των παρακολουθήσεων και ζήτησε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.

Aναλυτικά οι δηλώσεις της

Η κα Δημαδάμα ξεκαθάρισε από την αρχή της συνέντευξης ότι παραμένει στο ΠΑΣΟΚ και στην Κεντρική Επιτροπή, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό της ‘’στρατιώτη’’, διευκρινίζοντας τον ακριβή λόγο που δεν κατεβαίνει υποψήφια στις εκλογές
: «Θα μείνω, θα δώσω τη μάχη μου, απλώς δεν θα είμαι υποψήφια. Η διαφωνία μου δεν είναι σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, είναι σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίο γίνεται σε όλα τα κόμματα, ο τρόπος διεξαγωγής της προεκλογικής διαδικασίας. Ένα μεγάλο budget, χρήματα που δεν έχω αυτή τη στιγμή. Ήμουν υποψήφια το 2019, διέθεσα ένα ποσό από τον οικογενειακό μου προϋπολογισμό, δε μπορώ σε λίγα χρόνια να ξαναδιαθέσω ένα τέτοιο ποσό. Δυστυχώς, χρειαζόμαστε χρήματα, για να μπορούμε να είμαστε υποψήφιοι και χρειαζόμαστε δικτύωση και τον κομματικό μηχανισμό».

«Στο ΠΑΣΟΚ, όπως και σε άλλα κόμματα, υπάρχουν πολλοί γόνοι. Αυτό είναι ένα στημένο δίκτυο, υπάρχουν γραφεία, που δίνουν μια παραπάνω δυναμική σε αυτούς τους ανθρώπους. Πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο, στο οποίο να έχουμε όλοι τις ίδιες ευκαιρίες και εμείς οι γυναίκες αντιμετωπίζουμε ακόμη περισσότερους αποκλεισμούς και το έχουμε διαπιστώσει και στην πολιτική.

Συνέχισε λέγοντας γιατί παραμένει ούτως ή άλλως στο κόμμα: «Εγώ πορεύτηκα με το ΠΑΣΟΚ, όχι για να γίνω βουλευτής ή υπουργός. Το έκανα επειδή πιστεύω ότι η διακυβέρνηση που πρέπει να έχουμε, πρέπει να έχει σοσιαλιστικές και σοδιαλδημοκρατικές αξίες. Αυτό το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει –και θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσει να το κάνει- για να μπορέσουμε να έχουμε λύσεις για την επόμενη ημέρα.

Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη ανέφερε: «Εκλέχθηκε από τον λαό, και είναι αυτός, ο οποίος θα μας οδηγήσει με μία ενιαία, ξεκάθαρη φωνή στις εκλογές. Κι εγώ βλέπω και πιστεύω ότι θα πάμε όλα και καλύτερα. Εγώ ήμουν αναπληρώτρια γραμματέας της Γεννηματά. Δώσαμε έναν ‘’άθλο’’, όταν πήραμε ένα ΠΑΣΟΚ σχεδόν διαλυμένο στο 4% και το φτάσαμε στις εκλογές στο 8,2%. Τώρα έχουμε τις προϋποθέσεις να πάμε πολύ ψηλά και πολύ καλύτερα».

Αναφορικά με τα λεγόμενα Τσαπανίδου για εκβιασμό Ανδρουλάκη για συνεργασία του με τη Νέα Δημοκρατία, η κα Δημαδάμα σχολίασε: «Με αυτόν τον τρόπο, αν ξεκινήσουμε να κάνουμε αντιπαράθεση, δε θα μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε και να μιλήσουμε με τους πολίτες. Είναι μία πάρα πολύ καυστική προσέγγιση, μια προσέγγιση που δε στηρίζεται σε επιχειρήματα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε τη διαδικασία των υποκλοπών και όλη αυτή την αποκάλυψη των παρακολουθήσεων, ακριβώς για να πέσει άπλετο φως. Η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει όλα αυτά. Επομένως η κυρία Τσαπανίδου που απευθύνεται; Στο θύμα και όχι στον θύτη; Το θύμα, το οποίο βρέθηκε να παρακολουθείται. Να βοηθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο πρωτοστατεί στο ζήτημα των υποκλοπών, να πέσει άπλετο φως. Όλα τα υπόλοιπα, είναι δυστυχώς τοξικότητα. Δεν οδηγεί πουθενά. Ποιος θα πει την καλύτερη ατάκα για τα social media;

Σχετικά με τις εκλογές και τη στάση του ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα, επεσήμανε: «Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι από την πρώτη Κυριακή, για να υπάρχει σταθερότητα στη χώρα, να υπάρχει δυνατότητα να μπορέσουμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό για την Ελλάδα, κυβέρνηση, όμως με προϋποθέσεις