Σε δεξίωση για Ιάπωνες και Έλληνες επιχειρηματίες συμμετέχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, λίγο πριν από την αναχώρησή του από το Τόκιο και την επιστροφή του στην Αθήνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύντομη συνομιλία που είχε νωρίτερα με δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, έδωσε έναν… χρησμό: «Κάποιες εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Πάντως, ενόψει της αυριανής επίσκεψής του στον Μαραθώνα, συνεργάτες του έλεγαν αργότερα με μεταφορική σημασία σχετικά με τις εκλογές ότι σε κάθε περίπτωση βρισκόμαστε στα τελευταία λίγα χιλιόμετρα του Μαραθωνίου

Στην ίδια συνομιλία με τους απεσταλμένους των ελληνικών ΜΜΕ στο Τόκιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε για τα αποτελέσματα των συναντήσεων και επαφών που είχε στην Ιαπωνία και τόνισε τα εξής: «Η επίσκεψη στην Ιαπωνία, η πρώτη Έλληνα πρωθυπουργού μετά από 17 χρόνια, βάζει τις σχέσεις μας σε νέα βάση. Η Κοινή Δηλωση Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας - Ιαπωνίας αναβαθμίζει τη σχέση μας και γίνεται η πυξίδα της συνεργασίας μας από δω και στο εξής».