Δύσκολες είναι οι ώρες, μετά την απώλεια του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα και μεσόντων των ερευνών για τον 31χρονο σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη, δηλαδή των δύο συγκυβερνητών του μοιραίου F-4E Phantom II που συνετρίβη στην Ανδραβίδα τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αποδείχθηκε, όπως και ο συναισθηματισμός που αναβλύζει σε τέτοιες στιγμές, με την επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του αρχηγού ΓΕΑ Θεμιστοκλή Μπουρολιά στο σπίτι του 29χρονου υποσμηναγού. Ο κ. Κώστας Τουρούτσικας δέχθηκε τα συλλυπητήριά τους, ενώ υπήρξαν πολύ παρηγορητικοί μαζί του. 

Συγκλονίζει ο πατέρας του

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος μιλώντας στο MEGA έκανε λόγο για ένα τραγικό συμβάν: «Για εμάς αυτό ήταν το τελειωτικό μας χτύπημα σαν οικογένεια. Ήταν ένα παιδί πολύ συνεσταλμένο, μεθοδικό και δε θα μπορέσουμε να το αντέξουμε αυτό το πλήγμα».

«Αν οδηγούσε μόνος του, μπορεί να ζούσε»

«Δεν σκοτώθηκε από μόνος του, άλλος οδηγούσε, χωρίς να θέλω να πω ότι έφταιγε ο άλλος ο πιλότος», είπε ο ίδιος, συμπληρώνοντας: «Δεν ήταν στο χέρι του να κάνει κάτι, δε βοήθησε τον εαυτό του, δεν έκανε extreme πράγματα. Αν οδηγούσε μόνος του, μπορεί και να ζούσε».Ο πατέρας του αδικοχαμένου νέου, τόνισε: «Εμένα με σκοτώνει το αποτέλεσμα. Δεν μπόρεσε να προφυλαχτεί, να κάνει μια προσπάθεια. Αυτός πέρασε από τη ζωή στον θάνατο σε ντε τε χρόνο. Δεν μπορώ να το χωνέψω».