Σε… μπελάδες βάζει ο Τσίπρας ακόμα και τους βουλευτές του, καθώς η απόφασή του να απέχει το κόμμα του από τις ψηφοφορίες της Βουλής έχει μπερδέψει την Κ.Ο. του.

 Η άρνηση αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν περιορίζεται μόνο στις επιτροπές και στην Ολομέλεια, αλλά έχει επεκταθεί και σε διαδικασίες όπως οι άρσεις ασυλιών. Χαρακτηριστική προς αυτή την κατεύθυνση ήταν η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, που αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην άρει την ασυλία του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε, αλλά αρνήθηκε να ψηφίσει.

 Δεν ήξερε τι να κάνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Οι προεκτάσεις ωστόσο της συγκεκριμένης απόφασης είναι τέτοιες που, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, δεν γνώριζε τι έπρεπε να πράξει. Στο πλαίσιο αυτό διέκοψε τη συνεδρίαση και βγήκε εκτός αίθουσας προκειμένου να επικοινωνήσει με το κόμμα και να διευκρινίσει τη στάση που θα κρατήσει. Στη συνέχεια επέστρεψε στην αίθουσα και ανήγγειλε στους συναδέλφους του πως ούτε στην Επιτροπή Δεοντολογίας ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 Τελικά, η Επιτροπή εισηγήθηκε στην Ολομέλεια να μην αρθεί η ασυλία, καθώς μόνο το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε επιφυλάξεις. Η υπόθεση αφορά σε μήνυση που είχε κατατεθεί από πολίτη για προσβλητικές αναφορές του υπουργού (σε κείμενο μήνυσης που ο ίδιος είχε καταθέσει). Η υπόθεση πήγε στην Επιτροπή Δεοντολογίας, καθώς κρίθηκε πως η επίμαχη πράξη δεν συνέβη κατά την άσκηση των καθηκόντων του.