Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
polakis_11
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου - Αποφασίζεται το μέλλον του Παύλου Πολάκη - Τα 4 σενάρια που «παίζουν»

Τι φανερώνει η στάση Τσίπρα

Με το βλέμμα στραμμένο στον Παύλο Πολάκη είναι από την Κυριακή το απόγευμα η Κουμουνδούρου, καθώς η ανάρτηση του βουλευτή δείχνει να αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Σήμερα, στις 5 το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής που έχουν θεσμικό ρόλο είναι ο Αλέξης Τσίπρας, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Νάσος Ηλιόπουλος. Επιπλέον, την επιτροπή πλαισιώνουν και οι Ρένα Δούρου και Έφη Αχτσιόγλου.

Το Εκτελεστικό Γραφείο θα συνεδριάσει προκειμένου να κάνει ή όχι αποδεκτή την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας.
Θεωρητικά, η Επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεδριάσει αύριο, ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί και σήμερα.

Τα 4 σενάρια που «παίζουν»

  • Διαγραφή από το κόμμα
  • Αναστολή βουλευτικής ιδιότητας
  • Επίπληξη
  • Σύσταση
Για τα δύο πρώτα –διαγραφή ή αναστολή βουλευτικής ιδιότητας– απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των 2/3 της Επιτροπής Δεοντολογίας, δηλαδή 10 από τα 15 άτομα της Επιτροπής.

Αξίζει να σημειωθεί πως με τη στάση του ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να δείξει πως είναι ο «κυρίαρχος του παιχνιδιού» και ότι δεν χωράνε ούτε προσωπικές ατζέντες στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε κάτι άλλο.