Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Δουδωνής μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή.

Σχετικά με τις πιθανές συνεργασίες του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, δήλωσε: «Είμαστε εναντίον κάθε λογικής που ‘’πληγώνει’’ τους θεσμούς και η οποία δεν προσφέρει στο μέλλον του τόπου. Από τη μία όχθη είναι η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, στη λογική της προσβολής των θεσμών και της απαξίωσης της δημοκρατικής συνύπαρξης και από την άλλη είμαστε εμείς, που θεμελιώσαμε τις ανεξάρτητες Αρχές.

«Η αλήθεια είναι ότι η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μαζί στις πλατείες των ‘’Αγανακτισμένων’’, ήταν μαζί στα ‘’αντιμνημόνια’’».

«Η λογική του αντιμνημονίου έχει συγκεκριμένο δημιουργό», υποστήριξε ο κος Δουδωνής.

Αναφορικά με την επιλογή να μπει η Ελλάδα σε μνημόνιο ανέφερε: «Ήταν μια πολύ δύσκολη επιλογή, η οποία προκάλεσε πολύ μεγάλη λιτότητα, δεν θα την κάναμε έτσι όπως μας την επέβαλαν απ’ έξω. Αλλά όταν η επιλογή ήταν χρεοκοπία ή μνημόνιο, η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, πήρε μια τεράστια ευθύνη να σώσει τη χώρα».

Για μία πιθανή κυβερνητική συνεργασία ξεκαθάρισε: «Το ερώτημα θα πρέπει να απευθύνεται στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχουν μία κουλτούρα συνεργασιών. Εμείς λέμε τα ίδια πράγματα εδώ και πάρα πολύ καιρό και είναι πάρα πολύ σαφές, αυτό το οποίο λέμε. Λέμε μια ισχυρή τρίτη εντολή στο ΠΑΣΟΚ με ένα διψήφιο ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ, για να μπορέσει να επιβάλει το πρόγραμμά του. Αν νομίζουν ότι θα γυρίσουμε στα προ της κρίσης επίπεδα με τις μεγάλες αυτοδύναμες κυβερνήσεις, αυτό νομίζω δεν προκύπτει από πουθενά».

Αναφορικά με θέσεις στελεχών του κόμματος που αποκλείουν συνεργασία με Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα, που τίθεται υπόψιν Ελλήνων πολιτών για να μας αξιολογήσει ενόψει των εκλογών. Το θέμα, μετά τις εκλογές, δεν είναι με ποιον θα πάτε. Είναι αν πάτε τι θα κάνετε».

Για τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών επεσήμανε: «Γιατί να ‘’συρθεί’’ ο λαός’ σε δεύτερες εκλογές. Για να ικανοποιήσει τις προσωπικές επιδιώξεις του κου Μητσοτάκη και του κυρίου Τσίπρα; Πριν τις συνεργασίες, υπάρχει ένα άλλο βήμα, που είναι η αντιπολίτευση. Και το θέμα είναι ποιος κάνει αυτή τη στιγμή αποτελεσματική αντιπολίτευση. Ο κος Τσίπρας ‘’έταξε ένα σωσίβιο’’ στον κο Μητσοτάκη με την πρόταση μομφής και αφού του πέταξε το ‘’σωσίβιο’’ του είπε ‘’δε μου αρέσει αυτή η παραλία, πάω να κολυμπήσω αλλού’’».