Δεν είναι δυνατόν να συμμετέχουν στις εκλογές άνθρωποι που δεν ανήκουν σε κόμματα αλλά σε εγκληματικές οργανώσεις, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στη δημοσιογράφο Κέλλυ Κοντογεώργη η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη.

Κληθείσα να σχολιάσει την αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, απάντησε πως ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του και δεν είναι δυνατόν να εντυπωσιάσει κάποιον που δεν πάει να ψηφίσει.


Αναλυτικά η συνέντευξη της κ. Βούλτεψη στα Παραπολιτικά 90,1

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην ενημερωτική εκπομπή με τη δημοσιογράφο Κέλλυ Κοντογεώργη.

Σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να έρθει σήμερα στη Βουλή για το μπλοκάρισμα του κόμματος Κασιδιάρη η κα Βούλτεψη υποστήριξε ότι «Εμείς σε κάτι τέτοια, πάντα μόνοι μας είμαστε».

«Θα ξεχάσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, έριξε ολόκληρη κυβέρνηση; Στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας; Είχαμε 162 ναι στον κο Δήμα και 138 παρών; Και ουσιαστικά στην πράξη καταργήθηκε η δεδηλωμένη; Εμείς θέλουμε να κάνουμε κάτι συγκεκριμένο. Πρέπει να γίνει αυτό, γιατί δεν είναι δυνατόν άνθρωποι, οι οποίοι δεν ανήκουν σε κόμμα, αλλά σε εγκληματικές οργανώσεις».

Για την εκδήλωση του κου Τσίπρα στο Περιστέρι, σχολίασε: «Ξέρετε πόσες φορές έχει ξεκινήσει αυτός ο άνθρωπος πορεία προς τον λαό; Από το 2013. Άνθρωπος ο οποίος λέει τη λέξη funds και πλειστηριασμός ανερυθρίαστα, πώς να βρούμε άκρη; Που έφερε τον νόμο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και νόμο για να γίνεται πίστευση; Πώς να βρούμε άκρη με ανθρώπους που τόσο συνειδητά λένε ψέματα;».

Ενώ για την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή σημείωσε: «’’Ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του’’. Ο λαός ψηφίζει και αποφασίζει διά των αντιπροσώπων του. Τι έχουμε εδώ λαϊκή δημοκρατία; Κούβα είναι; Ποιοι θα μας πουν για κράτος δικαίου, και θα υπερασπιστούν και την ΑΔΑΕ; Αυτοί που με μία τροπολογία κατήργησαν και τις ανεξάρτητες αρχές το ’15 και την ΑΔΑΕ, για να καταργήσουν και το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο για να κάνει ο Παπάς τον καναλάρχη. Έχει ξαναγίνει σε χώρα ευνομούμενη να διοριστεί Πρόεδρος του Αρείου Πάγου στις 3 τα ξημερώματα; Και να μείνουνε ‘’ακέφαλα’’ όλα τα άλλα δικαστήρια; Για να γίνει η κα Θάνου πρωθυπουργός στην υπηρεσιακή; Και να μη ξεχάσουμε το δημοψήφισμα, γιατι το Σύνταγμα βάζει συγκεκριμένες προθεσμίες για το δημοψήφισμα, για τη διενέργειά του, γιατί πρέπει ο λαός να ενημερωθεί. Έκαναν σύντμηση προθεσμιών δημοψηφίσματος».

Κληθείσα να σχολιάσει τον λεγόμενο ‘’εκβιασμό’’ του κου Ανδρουλάκη, όπως τον αποκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ, για να συγκυβερνήσει με τη Νέα Δημοκρατία, απάντησε:
«Είναι κάτι που επαναλαμβάνουν μονότονα. Είναι κόμμα που ταιριάζει μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Που δεν πρέπει να κάνεις κάτι καινούριο, πρέπει μόνο να κάνεις εντυπωσιασμούς. Αυτά τα κάνανε και ενόψει των εκλογών το ’15. Λέγανε ότι θα υπάρχει ανωμαλία. Ο κος Ανδρουλάκης άμα ήθελε θα πήγαινε να μάθει τι συμβαίνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας λέει ότι ο πρωθυπουργός έκατσε και παρακολούθησε όλους αυτούς που παρακολούθησε και δεν είχε την περιέργεια να παρακολουθήσει τους αντιπάλους του.

Αφού παρακολουθεί που παρακολουθεί. Υπάρχει πρωθυπουργός στον πλανήτη που θα πάει στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, για να παρακολουθήσει την αδερφή του, θα βρει τρόπο να πάρει 12 υπογραφές στη σειρά; Αυτές οι υπογραφές προέρχονται από κάποιο θύλακα της ΕΥΠ, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να δώσουν εντολή για να πάρουν τις υπογραφές».

«Το νομοσχέδιο που φέραμε εμείς για την ΕΥΠ αφορά κυρίως στην προστασία των προσωπικών δεδομένων», συμπλήρωσε.