Σε μήνυση και αγωγή κατά του απόστρατου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησε και ο γιος του Τάκη Θεοδωρικάκου, μετά τον ίδιο τον υπουργό, με αφορμή τις καταγγελίες για δήθεν εμπλοκή του σε επιχείρηση «κουκουλώματος» για υπόθεση ναρκωτικών.

Στον δικηγόρο του γιου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Αλέξη Κούγια έχει ανατεθεί να καταθέσει μήνυση και αγωγή ύψους 200.000 ευρώ κατά του απόστρατου αξιωματικού, πρώην επικεφαλής της Άμεσης Δράσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, τα αδικήματα για τα οποία θα υποβληθεί μήνυση είναι συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδής καταμήνυση, ψευδής κατάθεση και παράβαση καθήκοντος, με τον κ. Κούγια παράλληλα να κάνει λόγο για παράνομες και εγκληματικές συμπεριφορές.

Τι δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας στο Star για την υπόθεση

Σε επικοινωνία που είχε το Star με τον κ. Κούγια, ο γνωστός ποινικολόγος είπε ότι περιμένει εξουσιοδότηση και από τα άλλα τρία παιδιά που εμφανίζονται στην υπόθεση του Αμαρουσίου, προκειμένου να καταθέσει και για αυτούς μηνύσεις και αγωγές. Τόσο η μήνυση όσο και η αγωγή του γιου του Τάκη Θεοδωρικάκου θα κατατεθεί αύριο ή το αργότερο τη Δευτέρα.

«Το παιδί αυτό ούτε καν καπνίζει και παρουσιάστηκε από μερίδα μέσων μαζικής ενημερώσεως όχι μόνο να καπνίζει, αλλά να είναι και κάτοχος ναρκωτικών ουσιών τις οποίες θα χρησιμοποιούσε» δήλωσε στο Star ο Αλέξης Κούγιας, συμπληρώνοντας: «Να πω ότι στην περίπτωση του Θεοδωρικάκου δεν υπάρχει η έννοια του δικαιολογημένου ενδιαφέροντος. Ο γιος του δεν είναι ούτε υπουργός ούτε βουλευτης ούτε κανένα δημόσιο πρόσωπο ή διάσημο πρόσωπο για να υπάρχει δικαιολογημένο ενδιαφέρον», πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη

«Με αφορμή την άθλια σκευωρία, που στήθηκε από σκοτεινά κέντρα εναντίον μου για τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία και την κάθαρση που κάνουμε πραγματικότητα, αλλά ταυτόχρονα πλήττει σε όλα τα επίπεδα και τον γιο μου Δημήτρη -που το μοναδικό του παράπτωμα είναι ότι είναι γιος μου- θέλω να τονίσω ότι: εφεξής δεν πρόκειται να αναφερθώ στο θέμα, αφού η άθλια και πρωτοφανής επίθεση κατέρρευσε και έχει πλέον πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Ο γιος μου εξουσιοδότησε τον δικηγόρο του, τον κ. Κούγια, ώστε να προσφύγει εναντίον όλων εκείνων που επιχείρησαν να σπιλώσουν την τιμή και την υπόληψή του. Ως πατέρας μόνο παραπέμπω στη δήλωσή μου: θα τους πάω μέχρι το τέλος. Ο λόγος στη Δικαιοσύνη».