Η καταγγελία του ταξίαρχου για την υπόθεση του γιου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και την εντολή που δέχθηκε ώστε να καταστρέψει ποσότητα ναρκωτικών και να μην απαγγελθούν κατηγορίες σε συλληφθέντες, μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Θεοδωρικάκος, φέρνει μηνύσης και αγωγές εις βάρος του. 

Έπειτα από τις ενέργειες του Τάκη Θεοδωρικάκου και τη νομική οδό, με αγωγή της τάξης των 200.000 ευρώ, που ακολούθησε ο γιος του, ήταν η σειρά του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκη, να υποβάλει μήνυση εις βάρος του απόστρατου αξιωματικού. 

Η ανακοίνωση 


«Σήμερα 3-2-2023 ο κ. Μιχάλης Καραμαλάκης, γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του κ. Μιχάλη Α. Δημητρακόπουλου, έγκληση σε βάρος προσφάτως αποστρατευθέντος αξιωματικού, ο οποίος την ημέρα της αποστρατείας του -όλως συμπτωματικά- κατήγγειλε ότι πριν από περίπου δύο (2) έτη δήθεν παρενέβη αντιθεσμικά, ως αρχηγός τότε της Ελληνικής Αστυνομίας, σε διενεργηθέντα έλεγχο νεαρών ατόμων. Οι όψιμες ένορκες καταθέσεις του πρόσφατα αποστρατευθέντος αξιωματικού είναι ψευδείς, συκοφαντικές και υπηρετούν πρόδηλες πολιτικές σκοπιμότητες. Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη».