Η κυβέρνηση έχει κινήσει τις διαδικασίες για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη εδώ και λίγους μήνες και κάποιοι έρχονται να διχάσουν, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη και εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, έκανε λόγο για περίεργη κλιμάκωση από το ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, κάλεσε τον πολιτικό κόσμο να δείξει μια ενωμένη στάση, λέγοντας πως εάν δεν γίνει αυτό «ζήτω που καήκαμε».

Σημείωσε πως δεν μπορούν να υπάρχουν κόμματα με βραχίονες που πατούν στο
κοινό ποινικό έγκλημα.

Τέλος, σημείωσε πως στόχος της ΝΔ είναι η επίτευξη της αυτοδυναμίας.


Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Μαρκόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Σχετικά με την ψήφιση της τροπολογίας για το μπλόκο του κόμματος Κασιδιάρη και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής σχολίασε: «Εμείς έχουμε κινήσει τις διαδικασίες περίπου εδώ και 3 με 4 μήνες. Κατά τη γνώμη μου, ποτέ δεν διεκδικήσαμε το αλάθητο, ούτε είπαμε ότι όλα όσα κάνουμε είναι τέλεια. Από την άλλη πλευρά όμως, βλέπουμε ότι σε ένα θέμα, που έστω και σημειολογικά, έστω σε επίπεδο πολιτικό, θα έπρεπε να δείχνουμε ενότητα, να συζητήσουμε, και πάλι κάποιοι έρχονται να διχάσουν, έρχονται να φωνάξουν, να κάνουν μία παραφωνία.

Εγώ εκτιμώ ότι χάνουμε το δάσος και κοιτάζουμε το θάμνο. Το πλαίσιο είναι σαφές, είναι μία πρόταση, η οποία οδηγεί σε ένα τελικό αποτέλεσμα, ουσιαστικά δηλαδή η χώρα μας να μη ξαναβιώσει φαινόμενα ακραίων κομμάτων, επομένως δε μπορώ να καταλάβω γιατί να διχαστούμε και σε αυτό το θέμα.

Υπάρχει μια εικόνα διχασμού τις τελευταίες μέρες από τον ΣΥΡΙΖΑ, μια περίεργη κλιμάκωση, η οποία έχει να κάνει με την άρνηση ψήφου στις κοινοβουλευτικές δραστηριότητες, έχει να κάνει με το ατυχές περιστατικό με την Άννα Καραμανλή, έχει να κάνει με την προσφώνηση ‘’αλήτη’’ του κου Τζανακόπουλου στον κο Κουμουτσάκο. Αυτή η ραγδαία κλιμάκωση από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, οι άνθρωποι ‘’έχουν ανέβει πίστα’’. Το να χρησιμοποιούμε ένα θέμα που ταλαιπώρησε τη χώρα μας τόσα χρόνια, όπως είναι η παρουσία τέτοιων μορφωμάτων στο πολιτικό σκηνικό, για να κάνουμε αντιπολίτευση, νομίζω δε θα έπρεπε να είναι έτσι.

Ο πολιτικός κόσμος θα έπρεπε να στείλει και προς το εξωτερικό ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα άλλαξε σελίδα, ότι δεν βρισκόμαστε στο 2012, που η Χρυσή Αυγή βρέθηκε να είναι τρίτο κόμμα».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι το ΚΚΕ έχει πει ότι θα καταψηφίσει, είπε: «Το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα που μονίμως διαφωνεί σε όλα. Οι ιδέες δεν διώκονται και δεν στιγματίζονται. Οι παραβατικές συμπεριφορές είναι εκείνες οι οποίες στιγματίζονται και πρέπει να μην υπάρχουν. Στην Ελλάδα υπάρχει μια μακρά παράδοση ακροδεξιάς, κόμματα ακόμα και με αναφορά στην επταετία. Και από την άκρα αριστερά το ίδιο.

Δε μπορούν, όμως να υπάρχουν κόμματα με βραχίονες, οι οποίοι πατούν στο κοινό ποινικό έγκλημα, στην παράβαση του νόμου και να παρουσιάζονται ως απλές οντότητες».

Στο θέμα των συνεργασιών μετά τις εκλογές, απάντησε: «Οι παλινωδίες νομίζω ότι έχουν κοστίσει δημοσκοπικά και πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ. Με τον συγκεκριμένο χώρο, έχουμε ιδεολογικές διαφορές, όμως ποτέ προσωπικά δε ξεχνώ, ότι κρατήσαμε τη χώρα στην Ευρώπη με μία πολιτική, η οποία ήταν πρωτόγνωρη.

Η Νέα Δημοκρατία και η Δημοκρατική Συμπαράταξη -όπως την έλεγαν τότε- ήταν αδιανόητο τη δεκαετία του ‘10 να συνενωθούν κι όμως για το καλό της πατρίδας έγινε. Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει ένας κόσμος ο οποίος σκέφτεται πιο λογικά. Αυτό βέβαια, δεν αλλάζει την πολιτική μας γραμμή. Εμάς στόχος αδιαπραγμάτευτος είναι η επίτευξη της αυτοδυναμίας. Νιώθουμε ότι έχουμε τις δυνάμεις να το καταφέρουμε. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και βλέπουμε ότι ο κόσμος μας αγκαλιάζει».

Σχολιάζοντας τη συγκέντρωση, πριν από λίγες μέρες, στον Κορυδαλλό , όπου βρέθηκε ο πρωθυπουργός, τη χαρακτήρισε μεγαλειώδη: «Σας μιλάω ειλικρινά, έμεινα άφωνος, σε μία πόλη σαν τον Κορυδαλλό, η οποία για χρόνια ήταν ένα από τα ‘’προπύργια’’ του ΠΑΣΟΚ, να βλέπουμε 1000 και πλέον πολίτες στην πλατεία Ελευθερίας να υποδέχονται τον πρωθυπουργό.

Για να σας δώσω μια τάξη μεγέθους, περίπου 20-25 μέρες πριν, είχε πάει ο κος Τσίπρας ακριβώς στο ίδιο σημείο και είχε 60 άτομα. Και όποιος θέλει να με αμφισβητήσει, έχω και φωτογραφίες».

Για τη διαφορά Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά στην Β’ Πειραιώς δήλωσε: «Στην περιοχή, η ψαλίδα των 8 μονάδων που είχαμε διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί πάρα πολύ και με μία πολύ καλή προεκλογική προσπάθεια, είμαστε πολύ κοντά στο να αλλάξουμε τις ισορροπίες».

Συγκεκριμένα, για τα προβλήματα της περιοχής ανέφερε: «Και σε ό, τι αφορά το πρόβλημα το μεγάλο της Δραπετσώνας έχω πάρει καθαρή θέση και με ερώτηση συγκεκριμένη και έχω πιέσει, όμως και λεφτά δόθηκαν και έγινε ένα εξαιρετικό πάρκο στις πρώην γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και άνοιξαν δύο νέοι σταθμοί μετρό στην Β’ Πειραιά, στον Κορυδαλλό και στη Νίκαια και άλλοι τρεις στον Πειραιά και 330 θέσεις εργασίας σώσαμε με την Pitsos, με το σχέδιο του κου Γεωργιάδη, είχε βοηθήσει και το μέγαρο Μαξίμου, και έχουμε κάνει και έργα, έχουμε χρηματοδοτήσει και την περιοχή. Στέλνουμε τώρα 32 αστυνομικούς στην Β’ Πειραιά, 9 θα είναι στον Κορυδαλλό».