Πολύ σοβαρά προβλήµατα υγείας αντιµετώπισε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων και γνωστός πολιτικός, Βασίλης Λεβέντης, όταν νόσησε από κορονοϊό και βρέθηκε, τον Σεπτέµβριο του 2021, στην εντατική του «Ευαγγελισµού» για περίπου τρεις µήνες.

Ο ίδιος µιλάει στο «Secret» για τη µεγάλη περιπέτεια της υγείας του και για τους εφιάλτες που είχε ενώ είχε χάσει τις αισθήσεις του και αποκαλύπτει ότι είδε ακόµα και την κηδεία του. Επιπλέον, ο κ. Λεβέντης εξηγεί ότι πριν από λίγο καιρό νόσησε ξανά από κορονοϊό, αλλά αυτήν τη φορά τον πέρασε πιο ελαφριά. Επίσης, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων µιλάει για τα πολιτικά του σχέδια και τον χρόνο που περνάει µε τα εγγόνια του.

Η συνέντευξη

-Πώς είναι η υγεία σας;

-Τώρα είµαι καλά. Εχω κάτι κινητικά προβλήµατα ακόµα. Η ισορροπία µου µερικές φορές κλονίζεται. Εχω χάσει βάρος. Είχα χάσει αρχικά 60 κιλά. Τώρα έχω ξαναπάρει 30 και είµαι γύρω στα 86. Αλλά χρειάζοµαι φυσικοθεραπεία, ώστε να ενισχυθούν τα πόδια στο βάδισµα.

-Τι ακριβώς συνέβη;

-Ηµουν στην εντατική τρεις µήνες. Μπήκα από τον κορονοϊό και µετά για τρεις µήνες δεν αισθανόµουν τίποτα. Είχα χάσει τις αισθήσεις µου. Ηµουν σαν πεθαµένος.

-Θυµάστε κάτι από την εντατική;

-Θυµάµαι µόνο εφιάλτες, αισθανόµουν ότι µε έδεναν, ότι ήµουν φυλακή. Ακόµα και την κηδεία µου είχα δει. Αυτά όλα συνέβαιναν ενώ δεν είχα αισθήσεις, στον ύπνο µου.

-Οταν ξυπνήσατε;

-Είδα πάνω µου σωληνάκια και κατάλαβα ότι ήµουν άρρωστος, ενώ διαπίστωσα ότι είχε γίνει και εγχείρηση καρδιάς, όπου µου τοποθέτησαν βηµατοδότη. Φοβηθήκατε για τη ζωή σας; Οταν ξύπνησα, συγκέντρωσα δυνάµεις και είπα «από εµένα εξαρτάται να γίνω καλά». Εκανα και την προσευχή µου και είπα «Θεέ µου, ό,τι εσύ θέλεις».

-Νοσηλευτήκατε στον «Ευαγγελισµό». Θέλετε να ευχαριστήσετε κάποιον γιατρό;

-Ολο το προσωπικό το ευχαριστώ πολύ, αλλά ιδιαίτερα τη γενική διευθύντρια, την κ. Κοτανίδου, τη θεωρώ σπουδαία καθηγήτρια και «ναυαγοσώστρια».

-Αληθεύει ότι κολλήσατε ξανά κορονοϊό πριν από δύο µήνες;

-Ναι, βεβαίως, µόνο που αυτήν τη φορά πέρασε σχετικά εύκολα, µε έναν πυρετό δύο-τριών ηµερών.

-Η πολιτική για εσάς έχει τελειώσει;

-Οχι, κατεβαίνει η Ενωση Κεντρώων στις εκλογές σε όλη τη χώρα. Πώς περνάτε τον χρόνο σας µε τα εγγόνια σας; Εχουµε τρία εγγονάκια. Το ένα είναι πολύ µικρό, ενάµισι έτους, ο Βασιλάκης, και τον φέρνουν κάθε βράδυ -µου τον φέρνει ο Μάριος- και κάνουµε παρεούλα.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 4 Φεβρουαρίου 2023.