Με αφορμή το εξιτήριο του Βασίλη Λεβέντη από τον Ευαγγελισμό μετά από 75 ημέρες νοσηλείας, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων και γιός του, Μάριος Γεωργιάδης.

«Να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όλο το νοσηλευτικό προσωπικό και τη διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός διότι χωρίς τη δική τους μάχη που δώσανε μαζί με τον πατέρα μου όλους αυτούς τους μήνες δεν θα ήταν στη ζωή αυτή τη στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιος του Βασίλη Λεβέντη.

Ερωτηθείς τι ήταν το πρώτο που ζήτησε μετά την περιπέτειά του, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «θέλει να δει τα εγγόνια του».

Ερωτηθείς για ποιο λόγο δεν είχε εμβολιαστεί, απάντησε: «Γιατί είχε υποκείμενα νοσήματα. Δεν ήταν αντι-εμβολιαστής ποτέ, ίσα-ίσα που είχε κάνει και σχετικό βίντεο προτροπής του κόσμου να εμβολιαστει. Έχει ζαχαρώδη διαβήτη, έχει νεφρική ανεπάρκεια, προέκυψε και στεφανιαία νόσος μέσα στο νοσοκομείο όσο ήταν και στην ουσία φοβότανε και το παρέτεινε όσο μπορούσε τον εμβολιασμό».

«Και αυτό το μήνυμα θέλω να περάσω στον κόσμο, μην το παρατείνουν, μη φοβούνται αν έχουν από τους γιατρούς το Ok και την προτροπή να εμβολιστούν, να εμβολιαστούν. Αν ο πατέρας μου ήταν εμβολιασμένος θεωρώ ότι κατά 90% δεν θα είχε περάσει αυτή την περιπέτεια υγείας, και δεν θα ζούσαμε και όλο αυτό τον Γολγοθά που έχουμε να ανέβουμε γιατί τώρα ξεκινάει ένας νέος κύκλος μεγάλης περιπέτειας που έχει να κάνει με την αποκατάστασή του».

«Μυοσκελετικά είναι πάρα πολύ αδύνατος ο οργανισμός του, δεν μπορεί εύκολα να σταθεί στα πόδια του, δεν μπορεί εύκολα να περπατήσει, έχει αδυνατίσει οπότε μπορεί νοητικά να είναι σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο επικοινωνίας με τον κόσμο το σώμα όμως δεν μπορεί να ακολουθήσει. Όλα έχουν αποκατασταθεί εκτός από το μυοσκελετικό του, οι μύες του έχουν αδυνατίσει πάρα πολύ και είναι απόλυτα λογικό γιατί όταν ένας άνθρωπος είναι σε ένα κρεβάτι γύρω στους 2,5 μήνες, καταλαβαίνετε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσει να επανέλθει στο 100%», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν έφτασε κάποια στιγμή να πιστέψει ότι ο πατέρας του δεν έχει επιστροφή, ανέφερε: «Κάθε φορά που με παίρνανε για την ενημέρωση φοβόμουνα τι θα ακούσω. Ο ίδιος είπε ότι ένοιωσα δύο φορές ότι έφυγα για το μεγάλο ταξίδι και επέστρεψα. Είναι πολύ κρίσιμα, όταν διασωληνώνεσαι και όταν βρίσκεται μέσα στη ΜΕΘ με την θνητότητα να είναι στο 70% καταλαβαίνετε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολα για έναν άνθρωπο που βρίσκεται εκεί και που προσπαθεί να παραμείνει στη ζωή».

«Για αυτό λέω ότι και ο ίδιος το ήθελε αλλά και οι θεράποντες γιατροί εντατικολόγοι έκαναν ένα τεράστιο έργο για να τον κρατήσουν στη ζωή. Και επ’ ευκαιρίας να πω ότι έχουμε δυνατό εθνικό σύστημα υγείας, έχουμε καταρτισμένο νοσηλευτικό προσωπικό, σίγουρα χρειάζεται ενίσχυση, σίγουρα χρειάζεται να γίνουν διορθωτικές κινήσεις αλλά όλοι οι τομείς στο δημόσιο σύστημα χρειάζονται ενίσχυση πόσο μάλλον στην υγεία μέσα σε μια πανδημία αλλά πραγματικά αυτοί οι άνθρωποι είναι ήρωες και χωρίς αυτούς τους ανθρώπους εγώ δεν θα μπορούσα να τον έχω στη ζωή και να τον πάρω στο σπίτι αυτή τη στιγμή», επισήμανε κλείνοντας ο Μάριος Γεωργιάδης.