«Καμία κυβέρνηση δεν άγγιξε το θέμα, που λιμνάζει εδώ και περίπου 40 χρόνια, πράγματι οι πτυχιούχοι βρίσκονται σε ομηρία», ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στη Βουλή για το θέμα της διαβάθμισης και αναβάθμισης των πτυχίων των σχολών των παραστατικών τεχνών.

Ο υφυπουργός ζήτησε πίστωση χρόνου ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, λέγοντας ότι για τη σημερινή κατάσταση δεν είναι υπεύθυνοι μόνο η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν, αλλά όλο το πολιτικό σύστημα.

Απαντώντας στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, παραδέχθηκε ότι κατ’ ουσίαν οι σχολές αυτές παραμένουν αδιαβάθμητες και ότι οι πτυχιούχοι τους βρίσκονται σε ομηρία.

Είπε ότι σέβεται το έργο όσων βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στους δρόμους, ωστόσο τους κάλεσε να σκεφτούν ότι πρόκειται για ένα περίπλοκο ζήτημα που ρυθμίζεται μέχρι και σήμερα με νόμους της δεκαετίας του '50.

Πάντως, ο υφυπουργός επισήμανε ότι ήδη έχουν συγκροτηθεί τρεις επιτροπές, οι οποίες μέσα στο επόμενο δίμηνο πρέπει να έχουν καταλήξει σε προτάσεις για τη διαβάθμιση και την αναβάθμιση των υφιστάμενων σπουδών παραστατικών τεχνών.

«Θα δούμε το σύνολο και θα έχουμε προτάσεις, ώστε μέσα στο 2025 να προχωρήσουμε στη δημιουργία τριτοβάθμιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στις παραστατικές τέχνες», τόνισε ο κ. Συρίγος.