Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην προσπάθεια αποδόμησης των νέων μέτρων που επιχειρούν να στηρίξουν μεγάλες κοινωνικές ομάδες, η Κουμουνδούρου ανακάλυψε ξένο… δάκτυλο στην εκλογική διαδικασία του 2019, ζητώντας εισαγγελική παρέμβαση.

Από τη μια η Πόπη Τσαπανίδου σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή της κάνει λόγο για προχειροστημένη φιέστα για τα μέτρα της κυβέρνησης που υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών, οι οποίοι ξεκάθαρα βλέπουν τον προεκλογικό χαρακτήρα τους. Και τελειώνει με τη διαπίστωση ότι «τα βοηθήματα του κυρίου Μητσοτάκη τα είχε “φάει” ήδη ο πληθωρισμός, που σήμερα ανακοινώθηκε ότι καλπάζει με 15,4% στα τρόφιμα». Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να δώσει νέα τροπή στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Το θέμα της αποκάλυψης πρώην μυστικού πράκτορα του Ισραήλ που ηγείται ενός ολόκληρου οργανισμού με σκοπό τη δημιουργία ψεύτικων ειδήσεων -των λεγόμενων fake news- μπήκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Σε χθεσινή ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση παρέμβαση εισαγγελέα, καθώς ο εν λόγω εμπλεκόμενος σε δηλώσεις του αποκαλύπτει ότι παράρτημα του συγκεκριμένου οργανισμού λειτουργεί και στην Ελλάδα. «Η διεθνής αυτή εταιρεία έχει συμβάλει ακόμη και σε επηρεασμό εκλογικών διαδικασιών, ακόμη και έλεγχο της κοινής γνώμης ή τη ματαίωση εκλογών».

33 εκστρατείες

«Είμαστε πλέον εμπλεκόμενοι σε μία εκλογή στην Αφρική… Έχουμε μία ομάδα στην Ελλάδα και μία ομάδα στα Εμιράτα», τόνισε ο επικεφαλής της εταιρείας, ενώ σημείωσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, πως «ολοκληρώσαμε 33 εκστρατείες σε προεδρικό επίπεδο, 27 από τις οποίες ήταν επιτυχημένες». Στην επίσημη ανακοίνωση της Κουμουνδούρου η όλη υπόθεση συνδέεται με τις παρακολουθήσεις, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν αποκλείουν πως «υπάρχει μεγάλη ουρά πίσω από τις αποκαλύψεις». Συγκεκριμένα, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Το κυβερνητικό σκάνδαλο των παρακολουθήσεων ρίχνει βαριά τη σκιά του στη δημόσια ζωή. Η είσοδος της χώρας σε προεκλογική περίοδο κάνει ακόμα πιο άμεση την ανάγκη για εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να διερευνηθούν οι αποκαλύψεις του διεθνούς Τύπου στην πτυχή που αφορά τη χώρα μας».

Ομφάλιος λώρος

Είναι σαφές, αν και δεν αναφέρεται δημοσίως, ότι στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως υπάρχει ένας ομφάλιος λώρος που συνδέει όλα αυτά τα διεθνή και εσωτερικά συστήματα μεταξύ τους. Λένε χαρακτηριστικά ότι έχει στηθεί ένας «τεράστιος ιστός αράχνης όπου συμμετέχουν πρώην και ενδεχομένως και νυν πράκτορες, που σκοπό έχουν να αποδυναμώσουν πολιτικά κόμματα, πολιτικούς μεμονωμένους, οικονομικούς παράγοντες, δημοσιογράφους κ.λπ.». Κανείς φυσικά δεν μιλάει δημοσίως για κυβερνητικές επικοινωνίες με την εν λόγω εταιρεία. Δεν θεωρούν όμως «και τίποτα αθώο». «Η Δικαιοσύνη οφείλει να παρέμβει αυτεπάγγελτα», λένε με νόημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις συγκεριμένες αποκαλύψεις θα ανεβάσει τους τόνους εκ νέου για τις παρακολουθήσεις. Δεν είναι τυχαίο πως οι ευρωβουλευτές του κόμματος καταθέτουν ερώτηση προς την Κομισιόν αναφορικά με «τη δημοσιογραφική αποκάλυψη του “μυστικού δείπνου” του επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό, και διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν». Σημειώνουν δε με νόημα ότι «στη λίστα των προσκεκλημένων αναφέρεται και η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κατηγορούμενη για εμπλοκή στο σκάνδαλο Qatargate, Εύα Καϊλή»!

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Παπαδημητρίου
Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 16/2