Ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί την έχει διαλύσει προσωπικά και επαγγελματικά είπε η Εύα Καϊλή στο πλαίσιο της ακρόασής της από το προδικαστικό συμβούλιο του Βελγίου, που επρόκειτο να αποφασίσει επί του τρίτου αιτήματος για αποφυλάκισή της ως το βράδυ της Πέμπτης, 16 Φεβρουαρίου. 

Η ακρόαση άργησε, αφού ο άλλος κατηγορούμενος, προσφάτως κρατούμενος Μαρκ Ταραμπέλα, είχε αιτηθεί εξαίρεση του δικαστή Μισέλ Κλεζ από την υπόθεση. Το αίτημά του έγινε αποδεκτή. Η Καϊλή ελπίζει το αίτημά της να γίνει αποδεκτό από το προδικαστικό συμβούλιο, αφού, σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό, το επόμενο δικαίωμα εκδίκασης θα έχει τον Απρίλιο και μάλιστα την Κυριακή του Πάσχα, δηλαδή στις 16 του μήνα. 

Νωρίτερα, ο νέος συνήγορος της Εύας Καϊλή, ο Βέλγος Σβεν Μαρί, είχε αναφερθεί στις δύσκολες οι συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή.



Από την πλευρά του, δήλωσε ότι θα ζητηθεί η πελάτισσά τους να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, καθώς επίσης και ότι η κατάσταση για την ίδια είναι δύσκολη κι αυτό γιατί πρόκειται για μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών.

«Πιστεύω ότι ο χώρος της είναι το σπίτι της με το παιδί της», ανέφερε ο νέος δικηγόρος της κ. Καϊλή, Σβεν Μαρί.



Πρόκειται περί γνωστού δικηγόρου στο Βέλγιο, προσωπικότητας που τα λεγόμενά της προκαλούν αμφιθυμία. Πάντως, φαίνεται ότι σε ό,τι αφορά τα ΜΜΕ είναι ανοιχτός, αφού είχε πείρα ως ποδοσφαιριστής της Άντερλεχτ. Ο Σβεν Μαρί πλέον διατηρεί δικηγορικό γραφείο από κοινού με τη σύζυγό του στην πόλη Σεν-Ζιλ του Βελγίου.