Το ρεζουμέ στις δηλώσεις του διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου είναι ότι αν θέλει τα Γλυπτά του Παρθενώνα η Αθήνα, θα πρέπει να τα έχει και το Λονδίνο. Το Μουσείο της Ακρόπολης αποκλείεται να τα έχει μόνο του.  

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του MEGA, ο Τζορτζ Όσμπορν το τόνισε αυτό σε συνέντευξη στο BBC, όπου σχολίασε ότι Βρετανία και Ελλάδα συνεργάζονται για μία συμφωνία «win win» όσον αφορά τα ιστορικά αντικείμενα.

Αν και παραδέχτηκε ότι είναι πολύ δύσκολο να λυθεί το ζήτημα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας σημείωσε ότι κάποιος θα μπορεί να δει τα Γλυπτά τόσο στην Αθήνα όσο και στο Λονδίνο. Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορεί να καταστεί εφικτό κάτι τέτοιο.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν αυτό σημαίνει δανεισμό των Μαρμάρων, ο ίδιος αποκρίθηκε ότι «συζητάμε με την ελληνική κυβέρνηση γι’ αυτό, για μια νέα ρύθμιση, και αυτό που δεν ήθελα να κάνω είναι να αναγκάσω τους Έλληνες να δεχτούν πράγματα που θεωρούν αδύνατα, ενώ, ομοίως, δεν μπορούν να μας επιβάλουν πράγματα που θα θεωρούσαμε αδύνατα».

Πάντως, απέκλεισε το σενάριο τα Γλυπτά να επιστρέψουν οριστικά στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας ότι θα χρειαζόταν αλλαγή της βρετανικής νομοθεσίας.