Ο βουλευτής της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης μίλησε στα Παραπολιτικά 90, 1 στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

Για την ακρίβεια σημείωσε: «Εγώ είχα αρχίσει να γυρνάω τις γειτονιές της Αθήνας από το καλοκαίρι, παρότι ήξερα ότι κάποια στιγμή την άνοιξη θα γίνουν οι εκλογές. Σας λέω, λοιπόν, ενδεικτικά ότι Αύγουστο και Σεπτέμβριο το κυρίως θέμα που μου έβαζαν οι απλοί ανθρωποι στις γειτονιές της Αθήνας τότε ήταν η ακρίβεια στο οικιακό ρεύμα. Αυτό δόξα τω Θεώ σήμερα έχει εξομαλυνθεί, δεν το συναντώ μπροστά μου, το συναντώ βέβαια στους ανθρώπους των επιχειρήσεων, που ακόμα εκεί υπάρχει ένα πρόβλημα, αλλά στους οικιακούς λογαριασμούς έχει εξομαλυνθεί. Δεύτερον, από τις αρχές Νοεμβρίου ενώ αυτό είχε υποχωρήσει, είχε ανακύψει το θέμα της ακρίβειας. Πράγματι η ακρίβεια είναι ένα αγκάθι το οποίο πρέπει όσο μπορούμε περισσότερο απ' ό,τι έχει κάνει η κυβερνηση να το αντιμετωπίσουμε στην πορεία προς τις εκλογές».

Για το market pass δήλωσε: «Δεν θα σας πω ότι είναι επαρκές το μέτρο αλλά όχι και ο μηδενισμός που θέλει να κάνει η αντιπολίτευση. Είναι ένα μέτρο καλό, αλλά όχι επαρκές. Μπορεί για σας και για μένα τα 22 ή τα 32 ή €37 να μη λένε κάτι ιδιαίτερο, υπάρχουν άνθρωποι που όσο περίεργο και να φαίνεται σε αυτούς που κατηγορούν αυτό το μέτρο, γι' αυτούς είναι σημαντικό. Είναι επομένως ένα καλό μέτρο, το οποίο όμως δεν είναι επαρκές, χρειάζεται περαιτέρω προσπάθεια. Πρέπει δε να σας πω ότι χάρηκα πάρα πολύ γιατί ήταν η θέση μου και την έλεγα από τον Νοέμβριο δημόσια, ότι επιτέλους οι αλυσίδες που αισχροκερδούν εις βάρος των πελατών τους έχουν ονοματεπώνυμο και έπρεπε όχι μόνο το πρόστιμο αλλά να ξέρει ο πελάτης ότι σε αυτό το κατάστημα, σε αυτό το super market γίνεται αισχροκέρδεια. Είναι κάτι που εμένα με χαροποίησε μήπως και βάλουν μυαλό. Πάντως χρειάζεται περαιτέρω προσπάθεια».

Ερωτηθείς για την απόφαση του κ. Καραμανλή να απέχει από την εκλογική διαδικασία και αν αυτή θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, είπε: «Ο Κώστας Καραμανλής ήταν επί 13 χρόνια αρχηγός της παράταξης και του κόμματος, οδήγησε δύο φορές το κόμμα σε εκλογικές νίκες, ήταν δύο φορές πρωθυπουργός, είναι ένας άνθρωπος που σέβεται και αγαπά πολύ την παράταξη. Εγώ σήμερα που έχει ανακοινωθεί η απόφασή του σας λέω ότι την ήξερα και δεν συμφωνώ με αυτή, του το είχα πει, αλλά τη σέβομαι γιατί εκείνος αποφασίζει. Δεν θα έχει επίπτωση υπό την έννοια ότι ο Κ. Καραμανλής αγαπάει τόσο πολύ την παράταξη που θα κάνει ό,τι μπορεί έξω από την κοινοβουλευτική ομάδα για τη νίκη της Ν.Δ. στις ερχόμενες εκλογές».

Ερωτηθείς αν θα έβλεπε τον κ. Καραμανλή μελλοντικά ως υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, απάντησε: «Αυτά είναι πολύ νωρίς να συζητηθούν. Μιλάω μαζί του, δεν είμαι εκπρόσωπός του, δεν γνωρίζω, δεν θέλω καν να το συζητήσω αλλά ότι θα κάνει πολιτικές παρεμβάσεις εκτιμώ ότι θα κάνει».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο κ. Καραμανλής θα είναι παρών στην προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ., σημείωσε: «Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, ναι».

Ερωτηθείς αν θα συνεργαστούν με τον κ. Ανδρουλάκη στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές, απάντησε: «Διάβασα τη συνέντευξη του κ. Ανδρουλάκη στην Καθημερινή, άκουσα τη συνέντευξή του στο Action24. Αν με ρωτήσετε τι κατάλαβα δεν ξέρω να σας απαντήσω. Εμείς θα κάνουμε την προσπάθεια γιατί θεωρούμε ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση μετά τη δεύτερη Κυριακή, αν και η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι δεν θα χρειαστούμε "δεκανίκι", συνεργασία για να μην πω δεκανίκι, αλλά εάν χρειαστεί θα απευθυνθούμε. Αν την αρνηθεί, μοιραίως η χώρα θα πάει σε τρίτες εκλογές, αλλά με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ».