Τα ξίφη τους διασταύρωσαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Οικονόμου και Πόπη Τσαπανίδου, αντίστοιχα, κατά το πρώτο debate, καθώς η χώρα βαδίζει πρόσω ολοταχώς για τις εθνικές εκλογές.

Απ’ όσα ακούστηκαν, αυτό που ξεχώρισε αφορούσε τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων, όπου σημειώθηκε και το «highlight» της τηλεμαχίας, το οποίο κάνει από χθες το βράδυ τον γύρο στα social media.

Δικαίωση Οικονόμου για τα θαλάσσια σύνορα και με τη... «σφραγίδα» του Google

Στην ενότητα των μεταξύ τους ερωτήσεων, ο κ. Οικονόμου ρώτησε την κ. Τσαπανίδου αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σκοπό να γκρεμίσει τον φράκτη στον Έβρο, καθώς έχουν υπάρξει τοποθετήσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της κατασκευής του. Ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως η θάλασσα έχει σύνορα, σε αντίθεση με όσα είχε δηλώσει ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ το 2015.

Η κ. Τσαπανίδου με στόμφο απάντησε ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει κάνει ποτέ τη δήλωση «Η θάλασσα δεν έχει σύνορα»: «Θα σας παρακαλέσω πάρα πολύ, κ. Οικονόμου, όπως και όλους όσοι μας παρακολουθούν να κάνουν μία αναζήτηση στο Google, να βάλουν "η θάλασσα δεν έχει σύνορα, Αλέξης Τσίπρας» και να ακούσουν όλη τη δήλωση, διότι δεν είναι αυτό το απόσπασμα το οποίο πιάσατε εσείς αυτό που είχε πει τότε ο τότε πρωθυπουργός, ο κύριος Τσίπρας. Είναι εντελώς διαφορετικό αυτό που είπε, καμία σχέση με αυτό που λέτε εσείς. Παρακαλώ, λοιπόν, γκούγκλαρετε για να την ακούσετε όλη και να βγάλετε συμπέρασμα».

Η «Ομάδα Αλήθειας» γκούγκλαρε και αποκάλυψε πως η δήλωση του κ. Τσίπρα εκθέτει την κ. Τσαπανίδου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τον Σεπτέμβριο του 2015, είχε αναφέρει από το βήμα της ΔΕΘ: «Μας κατηγορούν ότι ανοίξαμε τα σύνορα. Ποια σύνορα; Έχει η θάλασσα σύνορα και δεν το ξέραμε;».


Οποιοσδήποτε χρήστης του Internet επιχειρήσει -σε οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης- να γράψει τις λέξεις «Τσίπρας», «θάλασσα», «σύνορα», με οποιαδήποτε σειρά, θα του εμφανιστεί το εν λόγω βίντεο.

Έντονη και η αντίδραση της ΝΔ

Η ΝΔ μετά το debate του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε βίντεο με το εξής σχόλιο:

«Εδώ η δήλωση του κ. Τσίπρα, για να την ακούσει και πάλι ο ελληνικός λαός. Εμείς πάντως έχουμε βγάλει συμπέρασμα για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είστε αδιόρθωτοι».

Στο βίντεο εμφανίζεται η κ. Τσαπανίδου από το χθεσινό debate να λέει: «Θα παρακαλέσω πολύ, κ. Οικονόμου, όπως και όλους όσοι μας παρακολουθούν να κάνουν μια αναζητηση στο Google, να βάλουν "η θάλασσα δεν έχει σύνορα, Αλέξης Τσίπρας" και να ακούσουν όλη τη δήλωση, διότι δεν είναι αυτό το απόσπασμα το οποίο πιάσατε εσείς, είναι εντελώς διαφορετικό αυτό που είπε, καμία σχέση με αυτό που λέτε εσείς».

Στη συνέχεια εμφανίζεται μήνυμα της ΝΔ: «Βρήκαμε κι εμείς εύκολα λοιπόν το βίντεο» και έπειτα εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας σε παλαιότερη δήλωσή του, τον Σεπτέμβριο του 2015, να λέει τα εξής: «Μας κάνατε κριτική ότι δήθεν ανοίξαμε τα σύνορα. Ποια σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;».

Στη συνέχεια ακολουθεί πάλι απόσπασμα απο το χθεσινό debate, στο οποίο η κ. Τσαπανιδου λέει «παρακαλώ, λοιπόν, γκουγκλάρετε για να βγάλετε συμπέρασμα».

«Βγάλαμε συμπέρασμα. ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ», καταλήγει στο βίντεο η ΝΔ.