«Άναψαν τα αίματα» το πρωί της Δευτέρας, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, ανάμεσα στον υποψήφιο βουλευτή Φθιώτιδας με τη ΝΔ Γιάννη Οικονόμου και την υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου.

Οικονόμου και Τσαπανίδου «διασταύρωσαν τα ξίφη τους» στον αέρα της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» για το αποτέλεσμα της Κυριακής, τις μετεκλογικές συνεργασίες, την πραγματική οικονομία και το σχέδιο ανάπτυξης της χώρας.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε μετά την αναφορά της κ. Τσαπανίδου ότι «δόθηκαν 10 δισ. απευθείας αναθέσεις και υπάρχουν άνθρωποι που ελέγχονται από την Δικαιοσύνη», καθώς και ότι στη ΝΔ  «υπάρχουν άνθρωποι που έβαλαν λεφτά στην τσέπη τους».

Ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε: «Είναι διαφορετικό να ελέγχονται άνθρωποι και άλλο να υπάρχουν καταδικασμένοι. Μπορεί να απομακρύνθηκαν από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και να ελέγχονται άνθρωποι, αλλά δεν είναι σαν αυτούς που έχουν καταδικαστεί με 13-0 και είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Παππάς. Δεν υπάρχει βαρύτερη καταδίκη για δημόσιο λειτουργό από αυτήν για παράβαση καθήκοντος».

Τι είπαν για τις μετεκλογικές συνεργασίες

«Αντί να συζητάμε για υποθέσεις και αριθμητικά δεδομένα, εμείς λέμε την τελευταία εβδομάδα ότι ο κόσμος πηγαίνοντας προς την κάλπη, πρέπει να σκεφτεί υπό ποιες προϋποθέσεις η χώρα θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά. Πάμε στις εκλογές της Κυριακής επιδιώκοντας πρωτιά και νίκη της Νέας Δημοκρατίας με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο μια κυβέρνησης-Βαβέλ από εκείνους που θα χάσουν τις εκλογές αλλά και να αποκτήσει η χώρα μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Τα ζητήματα είναι πολιτικά και όχι προσωπικά. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει κάνει τις πολιτικές του επιλογές. Είναι πιο κοντά στον κ. Τσίπρα από ό,τι σε οποιονδήποτε άλλο πολιτικό αρχηγό. Άλλωστε, το μοναδικό ζήτημα που φαίνεται να έχουν διαφωνίες είναι η πατρότητα του 1981».

Από την πλευρά της, η κ. Τσαπανίδου σημείωσε πως «με τη συμπεριφορά της ΝΔ αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι πως δεν πρόκειται για μια χαλαρή ψήφο. Είναι μία ψήφος που πρέπει να είναι πολύ συνειδητοποιημένη και μπορεί να βγάλει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα και πάρει μια ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό, με το τρίτο κόμμα θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση».