Στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο «καλάθι του νοικοκυριού», στην ημερομηνία των εκλογών αλλά και στο θέμα του παρουσιαστή Νίκου Κοκλώνη.

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε πως μέχρι τις 30 Ιουνίου θα διαρκέσει το «καλάθι του νοικοκυριού» και συμπλήρωσε πως θα κατατεθεί σχετική διάταξη για την επέκταση του μέτρου, ενώ τόνισε ότι, όπως έγινε τα Χριστούγεννα, θα υπάρξει «πασχαλινό καλάθι» και «καλάθι του νονού».

Σχετικά με τις τιμές των σαρακοστιανών προϊόντων, ενόψει Καθαράς Δευτέρας, τόνισε ότι είναι χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι και αυτό φαίνεται από την κάρτα που έχει δημοσιεύσει το υπουργείο σε συνεργασία με το e-katanalotis.

«Σαρακοστιανό καλάθι»

Αναφερόμενος στο «σαρακοστιανό καλάθι» που ισχύει στη Βαρβάκειο, σημείωσε ότι είναι 20% φθηνότερο σε σχέση με πέρυσι. Ο υπουργός αναγνώρισε ότι δεν μπορούν να πάνε όλοι οι καταναλωτές στη Βαρβάκειο, ωστόσο είπε ότι οι τιμές εκεί οδηγούν συνολικά κάτω τις τιμές στην αγορά.
Για τη λαγάνα, ανέφερε ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η κλασική θα κυμανθεί από 3-3,50 ευρώ, αυξημένη μεσοσταθμικά κατά 10 λεπτά σε σχέση με πέρυσι. Εξήγησε ότι περιπου 4,5 ευρώ θα κοστίζει η λαγάνα... γκουρμέ.
Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι προφανώς το «καλάθι του νοικοκυριού» δουλεύει και έχει πιέσει τις τιμές προς τα κάτω συνολικά. Τόνισε μάλιστα ότι τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός των τροφίμων στην ευρωζώνη παρουσίασε αύξηση, ωστόσο στην Ελλάδα παρέμεινε σταθερός.

Ημερομηνία εκλογών

Αναφορικά με την ημερομηνία των εκλογών, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι όλοι δουλεύουν με το σενάριο πως οι εκλογές πλησιάζουν, χωρίς πάντως να αναφερθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Υπόθεση Κοκλώνη

Σχετικά με την υπόθεση του παρουσιαστή-τηλεοπτικού παραγωγού που κατηγορείται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος, τόνισε ότι δεν έχει λάβει χρήματα από τον αναπτυξιακό νόμο. Εξήγησε ότι είχε κάνει αίτηση στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο γινόταν αυτόματα δεκτός, καθώς δεν υπήρχε έλεγχος πριν από την υπαγωγή.
Διευκρίνισε ότι ο συγκεκριμένος παρουσιαστής δεν έκανε κανένα από τα επόμενα βήματα και δεν έλαβε κανένα ποσό.
Ο υπουργός σημείωσε ότι πλέον η ΝΔ έχει αλλάξει τον νόμο και με βάση τις ισχύουσες διατάξεις ο παρουσιαστής-τηλεοπτικός παραγωγός δεν θα μπορούσε να ενταχθεί.
Χαρακτήρισε, τέλος, σενάριο επιστημονικής φαντασίας τα δημοσιεύματα ότι ο εισαγγελέας ήταν αυτός που μπλόκαρε την εκταμίευση 10 εκατ. για τον παρουσιαστή μέσω του αναπτυξιακού νόμου.