«Στον Νίκο Παππά επιβλήθηκε η ανώτατη ποινή που προβλέπει ο νόμος», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και συνήγορος του Χρήστου Καλογρίτσα, Ανδρέας Λοβέρδος. Κατηγόρησε τον κ. Παππά ότι από την πρώτη στιγμή να πολιτικοποιήσει  την υπόθεση. Τόνισε πως ο κ. Παππάς φοβάται περαιτέρω κατάθεση στοιχείων ενώ διερωτήθηκε γιατί ο πρώην υπουργός δεν μηνύει τον κ. Καλογρίτσα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Με αφορμή την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον κ.Παππά:
Με ομόφωνη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, 13-0 δηλαδή, ελήφθησαν όλες οι αποφάσεις που είπατε. Δηλαδή κρίθηκε ένοχος ο κ.Παππάς, του επιβλήθηκε η ποινή των δύο ετών φυλάκισης που είναι η μεγαλύτερη ποινή που προβλέπει το άρθρο 259 του ποινικού κώδικα και στο δικό μου πελάτη, τον κ. Καλογρίτσα, επιβλήθηκε απλώς χρηματική ποινή γιατί είχε σοβαρότατους λόγους μείωσης της ποινής.

Για τη δική μου πλευρά ένα ήταν το ζητούμενο να λάμψει η αλήθεια. Μπήκαμε στο δικαστήριο για να λάμψει η αλήθεια. Ο πελάτης μου δεν ενδιαφερόταν για το αν θα κριθεί ένοχος ή αθώος, για το αν θα του επιβληθεί ποινή φυλάκισης ή χρηματική. Του επιβλήθηκε το κατώτατο, η χρηματική γιατί μόνο ενώπιον Αρχών ποτέ ενώπιον Μέσων Ενημέρωσης, μόνο ενώπιον δικαστηρίων και αφού πιέστηκε πάρα πολύ είπε αυτά τα οποία έχει στο μυαλό του και η αλήθεια έλαμψε και αισθάνεται δικαιωμένος.

Ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να πολιτικοποιήσει την υπόθεση. Να λεει διάφορα πράγματα πολιτικά , να θέλει να περιφρονεί και να αγνοεί ότι ελέγχεται για παράβαση καθήκοντος και έτσι φτάσαμε στο σημείο η ποινή του να είναι διετείς φυλάκιση.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Παππά ότι η δίκη έγινε για να χτυπηθεί η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ: Αυτά τα οποία λεει ο κ. Παππάς τα λεει από την αρχή, από το 2020. Ένα έχω μόνο να πω, πρώτον ότι από σήμερα πού βγήκε η απόφαση και εγώ απελευθερώνομαι και μπορώ να μιλήσω γιατί από τον Ιούλιο του 2020 δεν έχω δώσει ούτε μισή συνέντευξη για το θέμα αυτό. Όσο και αν ξέρω, όσο και αν γνωρίζω δεν έχω δώσει ούτε μισή συνέντευξη σεβόμενος ότι είμαι και δικηγόρος και βουλευτής και μη θέλων να αξιοποιεί η μια ιδιότητά μου την άλλη. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή προσπαθούσε να μιλήσει πολιτικά και όχι να μιλήσει για τις ευθύνες του και τώρα λεει το Α και το Β. Ένα πράγμα θέλω να τον ρωτήσω αφού είναι έτσι τα πράγματα γιατί από τον Ιούλιο του 2020 δεν έχει κάνει μήνυση στον κ. Καλογρίτσα; Τον καλώ να τον μηνύσει τώρα. Δεν τον μηνύει όμως γιατί φοβάται και περαιτέρω κατάθεση στοιχείων.

Αναφορικά με την παραπομπή της κατάθεσης της κας Διαμαντή στον αρμόδιο εισαγγελέα: Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να παραπεμφθεί η κατάθεση της κας Διαμαντή, της γραμματέας του κ.Καλογρίτσα, στον αρμόδιο ποινικό εισαγγελέα. Ο πελάτης μου με εξουσιοδότησε να σας πω ότι αυτό αποτελεί επίσης μια θετικότατη εξέλιξη και τα στοιχεία τα οποία θα καταθέσει θα προκαλέσουν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και το δικό σας. Δεν τελειώσαμε!