Με τις εκλογές να βρίσκονται σχεδόν δύο μήνες μακριά, κόμματα και υποψήφιοι αντιπαρατίθενται με κάθε ευκαιρία για τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας.

Οικονομία, ακρίβεια αλλά και η καταδικαστική απόφαση κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, κυριαρχούν στην επικαιρότητα, με τα κόμματα να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

«Τι αποτρέπει τον Τσίπρα την αποπομπή του;»

«Έχουμε κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. 13 δικαστές ομόφωνα κατέληξαν ότι κατά την πράξη της άσκησης καθηκόντων, η πλέον ατιμωτική για τον δημόσιο λειτουργό, διεπράχθη όλη η διαδικασία μιας μεθόδευσης. Η μεθόδευση και η παρανομία κρίθηκαν από 13 δικαστές», είπε, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

«Αυτοί οι δικαστές έχουν επιλεγεί μέσω κλήρωσης άρα είναι μια απόφαση που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Ένας πρώην υπουργός, στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, καταδικάστηκε αμετάκλητα. Θέλησε να στήσει τον διαγωνισμό και όπως καταδείχτηκε μέσα από την διαδικασία, μαζί με έναν επιχειρηματία αλλά και σε συνεννόηση με τρίτους επιχειρηματίες, θέλησαν να στήσουν ένα σκηνικό», τόνισε η κ. Ζαχαράκη. 

«Γιατί παραμένει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και τι αποτρέπει τον κ. Τσίπρα από την αποπομπή του από αυτά;», διερωτήθηκε στη συνέχεια η υφυπουργός.

Αναφορικά με τις εκλογές, η υφυπουργός Τουρισμού τόνισε ότι η ΝΔ ζητά την αυτοδυναμία.

«Ζητάμε μια θετική ψήφο των πολίτων με απολογισμό, λογοδοσία για αυτά που έγιναν αλλά και υποσχέσεις που θα γίνουν πράξεις. Μπορέσαμε και μειώσαμε φόρους και εισφορές σε δύσκολη συγκυρία. Θέλουμε ένα δυνατο αποτέλεσμα, ζητάμε αυτοδυναμία», ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια.

Όπως είπε, «τα μηνύματα που παίρνουμε δείχνουν ότι οι Έλληνες θα εμπιστευτούν ξανά τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πηγαίνουμε για ένα δυνατό αποτέλεσμα, ζητάμε ψήφο που θα δώσει αυτοδυναμία στη ΝΔ».

«Ο κ. Παππάς θα έπρεπε να διευκολύνει το κόμμα του»

«Ξέραμε την προσπάθεια που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει τα ΜΜΕ με όλους τους τρόπους. Η κορυφή του παγόβουνου ήταν ο διαγωνισμός παρωδία, που είχε κριθεί αντισυνταγματικός αφετηριακά από το Συμβούλιο της Επικρατείας», είπε από τη μεριά του ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπαδόπουλος.

«Υπήρχε μεθόδευση με συγκεκριμένους επιχειρηματίες. Δεν πιστεύω ότι κρατάει κάποιος τον κ. Τσίπρα. Εκείνη η προσπάθεια που είχε γίνει τότε, ήταν άσχημη και αποδείχτηκε δια του αποτελέσματος», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος τονίζοντας πως:

«Ο κ. Παππάς θα έπρεπε να διευκολύνει το κόμμα του», τόνισε ο ίδιος.

Σχετικά με τις εκλογές επισήμανε: «Είναι σαφές ότι η ΝΔ την πρώτη κάλπη θέλει να την προσπεράσει. Εμείς έχουμε ένα πλαίσιο αρχών και με βάση αυτό θα καθίσουμε στο τραπέζι. Η παρακολούθηση Ανδρουλάκη έχει φορτίσει τις σχέσεις με τη ΝΔ».