«Η χώρα σε 40 ημέρες θα βρίσκεται σε εκλογική μάχη, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα συνεκτικό και δημοκρατικό», δήλωσε στα «Παραπολιτικά 90,1» και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης. Ο ίδιος είπε πως θα πρέπει να αναμένουμε τις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων. Σημείωσε πως σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κερδίσει τις εκλογές, ενώ ανέφερε πως τα δύο κόμματα μπαίνοντας στην τελική ευθεία είναι περίπου ισοδύναμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα πρέπει να διαγραφεί ο κ. Πολάκης: Η χώρα σε 40 μέρες θα βρίσκεται σε εκλογική μάχη καταλαβαίνετε ότι δεν θέλω να προκαταβάλω τις υποδείξεις των κομματικών οργάνων σήμερα το απόγευμα. Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα συνεκτικό, δημοκρατικό.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι άργησε να πάρει θέση ο κ.Τσίπρας για το θέμα του κ. Πολάκη: Να δούμε τι θα αποφασίσουν τα όργανα το απόγευμα. Η εξέλιξη μέχρι τώρα κατά τη γνώμη μου δεν είναι ούτε αργά ούτε νωρίς, είναι σωστή. Νομίζω ότι υπάρχει όλος ο χρόνος από τώρα μέχρι τις εκλογές για να αναπτύξουμε με σαφήνεια το πρόγραμμα μας, τις θέσεις μας, να αναδείξουμε το ψηφοδέλτιό μας, να μπορέσουμε να μπούμε όλοι σε θέση μάχης προκειμένου να πετύχουμε όλοι το σκοπό μας. Γιατί ο σκοπός μας είναι να κερδίσουμε τις εκλογές και θα τον πετύχουμε τον σκοπό μας.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι μπορεί ένα κομμάτι του παλιού ΣΥΡΙΖΑ, του 3% να αλλάξει στάση και με πάει προς άλλο κόμματα: Όχι το θεωρώ απίθανο. Εγώ ήμουν στο ΣΥΡΙΖΑ του 3%, ο Αλ. Τσίπρας ήταν στο ΣΥΡΙΖΑ του 3%, ο Παύλος δεν ήταν στο ΣΥΡΙΖΑ του 3% ήρθε μετά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα όπως είναι η ΝΔ φεουδαρχικό, λίγο από Μητσοτάκηδες, λίγο από την τάδε οικογένεια, λίγο από τη δείνα που μαζεύονται όλοι μαζί. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δημοκρατικό, συνεκτικό προοδευτικό κόμμα, κόμμα της Αριστεράς με σχέδιο πρόγραμμα, εκλεγμένη ηγεσία, εμπιστοσύνη στα μέλη του, στα στελέχη, στη ηγεσία του, στην κοινωνική του βάση.

Πιστεύω ότι οι καθαρές γραμμές βοηθούν και πιστεύω ότι μπαίνουμε στη τελική ευθεία της εκλογικής διαδρομής και ο κόσμος θα κληθεί να διαλέξει πολιτικό σχέδιο μεταξύ Τσίπρα ή Μητσοτάκη, ποιον θέλει να τον κυβερνήσει την επόμενη μέρα. Με αυτή την έννοια εμείς μέσα στο κόμμα συζητάμε, συμφωνούμε, διαφωνούμε, αποφασίζουμε και υλοποιούμε όλοι αυτό. Η ομογενοποιήση του πολιτικού λόγου, η συμφωνία όλων και η προβολή των αιχμών του προγράμματος που όλοι έχουμε αποφασίσει, η δημοκρατική συγκρότηση των ψηφοδελτίων μας ... Γιατί δείτε τι έγινε τώρα, ο κ. Τσίπρας έδωσε μια εξαιρετική συνέντευξη προχθές στο Πρώτο Θέμα, είναι μια συνέντευξη τομή, δεν την συζητάει κανείς. Έχουμε κάνει ένα σωρό προτάσεις, προστασία πρώτης κατοικίας, σηκώνουμε θέματα γα τη δημόσια διοίκηση δεν τα συζητάει κανείς. Μπαίνουμε σε μια ανατροφοδοτούμενη συζήτηση για τα πρόσωπα έξω από την πολιτική, έξω από το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα την επόμενη τετραετία. Εγω λεω ότι το κόμμα πρέπει να επανέλθει σε αυτή τη συζήτηση, νομίζω ότι θα προσανατολιστεί και ο δημόσιος λόγος τις επόμενες μέρες σε αυτή την κατεύθυνση για να μπορέσει ο πολίτης να αποφασίσει τι από αυτό θέλει.

Εγώ πιστεύω ότι τα δύο κόμματα μπαίνοντας στην τελική ευθεία μπαίνουν περίπου ισοδύναμα. Το ποιος θα μπορέσει να κερδίσει τις εκλογές, και εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε και θα κερδίσουμε τις εκλογές, έχει να κάνει με το πόσο θα μπορέσει να απαντήσει και να επικοινωνήσει τις απαντήσεις στα πραγματικά ερωτήματα των πολιτών. Ο κ. Μητσοτάκης έχει αποτύχει σε όλα τα πεδία της ασκούμενης πολιτικής για αυτό αποφεύγει και μια πολιτική σύγκριση και πολιτική σύγκρουση με τον Αλ. Τσίπρα. Βγαίνουν τα στελέχη της ΝΔ στα πάνελ και λένε να συγκρίνουμε περιόδους, να συγκρίνουμε πρωθυπουργούς αλλά όταν λέμε να πάμε σε ένα ραδιοφωνικό στούντιο, να πάνε σε ένα τηλεοπτικό κανάλι εκεί Λούις ο κ. Μητσοτάκης. Εμάς μας βοηθάει αυτή τη στιγμή καθαρές πολιτικές γραμμές, καθαρές θέσεις, καθαρά πρόσωπα, απόλυτη συσπείρωση για τη μεγάλη μάχη, για τη μεγάλη νίκη που είναι μπροστά μας.

Αναφορικά με την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον κ.Παππά: Νομίζω ότι ο κ.Παππάς και η κυβέρνηση μας έφερε έσοδα στο δημόσιο ταμείο, έβαλε τους πολύ ισχυρούς να πληρώσουν αυτό δεν του το συγχωρούν ποτέ. Καταδικάστηκε από το Ειδικό δικαστήριο για το ίδιο θέμα που η τακτική Δικαιοσύνη αθώωσε τον κ.Κρέτσο και καταδικάστηκε γιατί δήθεν πήγε να κάνει κάτι το οποίο τελικά δεν έγινε. Νομίζω ότι είναι μια απόφαση η οποία είναι σεβαστή αλλά είναι άδικη και έχουμε δικαίωμα να την κρίνουμε, να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε μαζί της.